Županija Dubrovnik

PROSVJED MEDICINSKIH SESTARA I MEDICINSKIH TEHNIČARA

Ivan Večerin najavio prosvjed "Pet do 12" u dubrovačkoj Općoj bolnici

PROSVJED MEDICINSKIH SESTARA I MEDICINSKIH TEHNIČARA
U razgovoru za Dubrovački vjesnik, predsjednik dubrovačke podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Ivan Večerin, najavio je prosvjed u Dubrovniku. 

-Mi se sutra uz Zagreb i Split pridružujemo prosvjedu jer smatramo kako je položaj medicinskog osoblja u Dubrovniku izuzetno težak. Smatramo da su plaće u usporedbi s životnim standardom u Dubrovniku vrlo niske i po tom pitanju se nešto mora poduzeti. Mislim da je krajnje vrijeme da Vlada napravi nešto, jer je na ovaj načini jako teško raditi i stvara se preveliki pritisak na radnike. Prosvjed će biti simboličan i trajat će pola sata, a zamišljen je tako da svi koji budu u mogućnosti, izađu ispred zgrade na pola sata i u tom razdoblju prestanu s radom. Na odjelima će ostat onoliko djelatnika koliko bude potrebno zbog brige o pacijentima, a svi ostali će se priključiti prosvjedu te očekujem veliki odaziv-, istaknuo je Večerin.  

Potrebno je naglasiti kako zdravstveni sindikati u srijedu organiziraju prosvjed "Pet do 12", a priopćili su u utorak kako nije riječ o obustavi rada niti štrajku već o akciji kojom će zaposleni svoj dnevni odmor koristiti kako bi upozorili na stanje u sustavu, što poslodavcu neće napraviti nikakvu financijsku štetu.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije