Sport Vaterpolo

VATERPOLO

TRI POBJEDE, TRI PORAZA Deveto mjesto

VATERPOLO
Hrvatska je deveta na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina. U posljednjem nastupu u Tbilisiju dobila je domaćina, Gruziju, s 11:6. Iv Marić iz riječkog Primorja EB sa šest pogodaka bio je prvi strijelac Hrvatske i utakmice, od petorice Jugaša u reprezentaciji igrala su četvorica protiv Gruzije (Marin Tomasović je propustio ogled s domaćinom, igrali su Leo Cukrov, Luka Stahor, Zvonimir Perić i Roberto Radić), a dvojica su se upisala u strijelce (Cukrov i Stahor postigli su po jedan pogodak).

U poliufinalu igraju Španjolska - Mađarska te Grčka - Italija. Grčka je u četvrtfinalu s 5:3 dobila Srbiju, Španjolska s 15:3 Rusiju, Mađarska sa 7:4 Crnu Goru, a Italija s 13:6 Njemačku.  

Hrvatska je nastup na EP-u počela 9:7 pobjedom protiv Francuske, ali je potom nanizala tri poraza. U skupini od Španjolske sa 6:4 i Njemačke sa 7:5 te 12:11 na peterce od Crne Gore u razigravanju za plasman u četvrtfinale. Potom je u razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta dobila prvo Nizozemsku sa 14:7 te na kraju Gruziju.

T.V.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije