Sport Tenis

TENIS

NOVA KRUNA DUBROVKINJE Mia Rae Vićan je i s Top Spinom osvojila naslov državne prvakinje!

TENIS
Treću godinu uzastopno Top Spin je ekipni i momčadski prvak Hrvatske u juniorskoj konkurenciji, a zasluge za posljednji uspjeh juniorki zagrebačkog kluba ima i 16-godišnja Dubrovkinja Mia Rae Vićan, kojoj je to četvrti naslov državne prvakinje u karijeri.

Svoj prvi Vićan je osvojila prije dvije godine u dresu Tenis kluba Libertas na Otvorenom prvenstvu Hrvatske do 14 godina igrajući u paru s Lucijom Ćirić Bagarić. Pojedinačnoj je na spomenutom natjecanju bila druga. Te iste godine pojačala je Tenis klub Iteam te bila ekipni prvak Hrvatske u uzrastu do 14 godina. Prošle godine je na zimskom prvenstvu do 16 godina bila doprvakinja u paru, a na Otvorenom prvenstvu do 16 godina državna prvakinja u paru s Tarom Wurth

Ove godine, igrajući za Top Spin, Vićan je prije mjesec dana sa seniorskom ekipom kluba bila druga na državnom ekipnom prvenstvu, a sad s juniorskom ekipom prva. Inače, Top Spin je na državnom ekipnom juniorskom prvenstvu dobio u četvrtfinalu Opatiju sa 6:0, u polufinalu HTK Zagreb sa 4:2, a u finalu Split 1950. zahvaljujući boljoj set razlici. Vićan je uspjehu doprinjela pobjedama u pojedinačnoj konkurenciji te u paru.

Inače, 16-godišnja Dubrovkinja igra i međunarodne turnire na kojima skuplja bodove za juniorsku svjetsku rang listu. U konkurenciji dvije godine starijih igračica na pragu je ulaska među tisuću najboljih juniorki svijeta.

FOTO Lucija Ćirić Bagarić i MIa Rae Vićan 2017. godine s naslovom državnih prvakinja do 14 godina
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja