Županija Župa dubrovačka

NESEBIČAN TRUD U PREZENTACIJI ŽUPE

Nardelli primio Župljane koji su bili u emisiji Lijepom Našom

NESEBIČAN TRUD U PREZENTACIJI ŽUPE
Još uvijek među župskim pukom odjekuju pohvale na glazbeno događanje u sportskoj dorani osnovne škole Župa dubrovačka kada je održano javno snimanje popularne televizijske emisije „Lijepom našom“.
Emisija je gledateljima dočarala tradicijske i kulturne vrijednosti Župe dubrovačke. Tome su doprinijele općinske službe, KUD Marko Marojica, župski vatrogasci i komunalno društvo. Međutim, veliki osobni angažman u prezentaciji Župe, župske kulture i običaja doprinijeli su Dragica Haičman, Jele Crnčević i Perica Jakobušić koje su osmislile scenografiju i dekorirale etno kutak uz pozornicu, gđa. Made Jakobušić i Pero Grbić prezentirali su župske tradicionalne proizvode, a obitelj Jerković s Brgata otvorila je vrata svoga doma i ekipi Hrvatske televizije prezentirala spravljanje župskih tradicijskih jela.
Općinski načelnik Silvio Nardelli primio ih je u prostorijama Općine u znak zahvale za njihov nesebičan trud kojim su doprinijeli da se Župa prezentira u najljepšem svjetlu i da se upiše u ljetopis ove popularne emisije koja već 25 godina dočarava tradicijske ljepote naše domovine.
 
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije