Županija Župa dubrovačka

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ŽUPE DUBROVAČKE

Umjesto za kupnju knjiga, Općina će dati novac za školski pribor

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ŽUPE DUBROVAČKE
Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka već dugi niz godina izdvaja novčana sredstva za kupnju udžbenika i ostalog školskog pribora obiteljima s područja Župe dubrovačke čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2.000 kuna po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu.
Obzirom će svim učenicima osnovne škole biti osigurani besplatni udžbenici i radne bilježnice Odluka je promijenjena, ali samo po pitanju naziva prava i iznosa odobrenih sredstava.
Kako je na sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke istaknula voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović kako će Općina Župa dubrovačka i dalje obiteljima koji ispunjavaju uvjet ukupnih mjesečnih primanja u iznosu od 2.000 po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu dodijeliti novčanu potporu za kupnju školskog pribora i opreme za školarce i to:

- 300 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda
- 400 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 5. do 8. razreda
- 1.100 kuna po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje

- Općina Župa dubrovačka po ovom pravu povećala je potporu za srednjoškolce. Naime, kako tumače u ministarstvu znanosti i obrazovanja, srednja škola nije obavezna, pa će ministarstvo platiti udžbenike isključivo učenicima koji se vode na centru za socijalnu skrb kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.
Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja, a koja se redovno školuju isplatit će se potpora, za svako dijete bez obzira na visinu ukupnih mjesečnih primanja- istaknula je Barović.

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za kupnju školskog pribora i opreme za školarce dostavlja se Odsjeku od 01. do 15. rujna za nastavnu godinu,.
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije