Županija Župa dubrovačka

NAKON PONIŠTENOG NATJEČAJA

Turistički ured bit će obezglavljen veći dio sezone, nanesena je šteta ugledu i slici Župe kao destinacije i lokalne zajednice,

NAKON PONIŠTENOG NATJEČAJA
Marko Miloslavić jedan od kandidata nedavno poništenog natječaja za izbor direktora TZ Župe dubrovačke poslao je priopćenje medijima vezano za izbor i imenovanje direktora ureda TZO Župa dubrovačka. Natječaj je poništilo Ministarstvo turizma.

"Turizam u gotovo svim općinama na hrvatskoj obali predstavlja dominantnu granu gospodarstva, koja izravno ili neizravno utječe na život svih stanovnika naše obale. Isti je slučaj i s našom Župom u kojoj sve počinje i završava upravo s turizmom. Brojke od gotovo 150 000 posjetitelja u prošloj godini i ostvarenih preko 580 000 noćenja idu u prilog činjenici koliko je zapravo važna uloga Turističke zajednice, kao glavnog koordinatora turističke aktivnosti, ali i glavnog promotivnog mehanizma destinacije. Smatram da je presudnu ulogu u izboru i imenovanju novog direktora Turističkog ureda imala upravo politika. I to politika neodgovornih pojedinaca na čelu s predsjednikom vijeća TZ, ujedno i načelnikom Općine, Silviom Nardelijem, čiji je glavni fokus stranački interes, bez obzira na posljedice po ostatak stanovništva. Tim pojedincima su zakoni Republike Hrvatske obične smjernice, koje oni mogu, a ne moraju slijediti. Selekcijom se bave na osnovi stranačke pripadnosti, dok želje za stvarnim napretkom i dobrobiti zajednice nema ni u kojem obliku. Moram se osvrnuti i na izjave Silvia Nardelija u medijima, koji pravda nepravilnosti u izboru kandidata na poprilično čudan način. Naime, svu spornu dokumentaciju pri prijavi za natječaj, Turističko vijeće je moglo, odnosno moralo, provjeriti i konzultirati se s nadležnim ministarstvom. Isto tako su mogli provjeriti i dio oko sistematizacije radnog mjesta s Hotelima Dubrovačka rivijera kojega ističe kao glavno opravdanje. Konzultacije s ministarstvom su napravljene za nekoliko drugih kandidata, između ostalog i za mene. Zašto se vijeće nije konzultiralo s ministarstvom u slučaju izabranog kandidata odmah u startu ako je bila sporna sistematizacija ili bilo koja druga stavka u dostavljenoj dokumentaciji? Zašto je dio kandidata odbijen iako je imao iste ili bolje kvalifikacije od odabranog kandidata? Sramota je što danas ne razgovaramo o programu rada TZ-a; o koncertima, izložbama, raznim manifestacijama, sportskim, kulturnim i drugim događajima koje će organizirati TZ. Sramota je što danas ne razgovaramo o Župi u kontekstu moderne rivijere Mediterana, jer za to imamo sve preduvjete. Nažalost, danas razgovaramo o uobičajenim temama u našoj domovini; o namještanju, o diskriminaciji, o stranačkom pogodovanju i nepoštivanju zakona. Nameće se i pitanje odgovornosti, jer Župi je nanesena šteta. Nanesena je šteta jer će nam Turistički ured biti obezglavljen veći dio sezone, nanesena je šteta ugledu i slici Župe kao destinacije, ali i kao lokalne zajednice, na koncu, nanesena je šteta svim sudionicima turističkog proizvoda Župe dubrovačke, svima onima koji uredno plaćaju turističku članarinu i paušalni porez, koji je od ove godine još i veći. Sljedeće godine Župa slavi 100 godina modernog turizma i otvaranje prvog hotela na području Župe. Hoćemo li je dočekati s direktorom i programom dostojnim takve obljetnice? ", naveo je Marko Miloslavić.
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije