Županija Dubrovačko primorje

OŠLJE I TOPOLO

Na sv. Roka biskup krizmao troje mladih u Ošljem

OŠLJE I TOPOLO

Patron župe Ošlje sv. Roko svečano je proslavljen u srijedu, 16. kolovoza. Svečana proslava započela je procesijom u kojoj je nošen kip sv. Roka, nakon čega je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Na ovom misnom slavlju dubrovački biskup ujedno je podijelio sakrament Potvrde troje mladih ljudi iz dvaju župa sv. Roka Ošlje i Male Gospe Topolo, a u kojem je među ostalim svećenicima koncelebrirao i župni upravitelj župa Ošlje i Topolo fra Stipan Šarić.
 U propovijedi je mons. Uzinić govorio o sv. Roku kao hodočasniku, te krizmanicima i svima ostalima istaknuo njegov primjer hodočašćenja zbog toga što je činio dobro svima koje je susretao, pa i onda kad mu nije dobrom bilo uzvraćeno. „Možda će nam se dogoditi da nas svijet neće prepoznati, odnosno da će nas odbaciti, kao što ni njega nisu prepoznali njegovi sugrađani, jer biti danas kršćanin koji živi u skladu sa svojom kršćanskom vjerom nije 'in', ali nije važno. Važno je da ćemo biti prepoznati od Boga koji je konačan cilj i smisao našeg hodočasničkog puta“, poručio je mons. Uzinić.
 Na kraju misnog slavlja krizmanici su uručili prigodan poklon biskupu Uziniću. Uslijedila je i zajednička fotografija biskupa s krizmanicima, kumovima, obitelji i župnim upraviteljem Šarićem.
 Zaštitnika župe proslavili su i vjernici župe sv. Roka u Lumbardi. Svečano misno slavlje predvodio je don Mario Zelenović iz hvarske biskupije. Nakon mise uslijedila je procesija s kipom sv. Roka. Misa na blagdan bila je još i u jutarnjim satima a predvodio ju je župnik župe sv. Roka don Vlado Markić. Uoči blagdana bila je i trodnevna duhovna priprava koju je također predvodio župnik Markić, od 13. kolovoza, do 15. kolovoza.
 

Naslovnica Dubrovačko primorje

Najčitanije

Trijumf HDZ-a

Trijumf HDZ-a
Ploče nisu više “Karamatićevo”. Od nedjelje su postale “Krešimirov grad”. Naime, tridesettrogodišnji diplomirani...
Trijumf HDZ-a

Norvežani u Pločama

Norvežani u Pločama
Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ u Pločama posjetili su učenici završnoga, desetoga, razreda osnovne škole Grue, p...
Norvežani u Pločama

Šest tona mandarina za djecu Vukovara

Šest tona mandarina za djecu Vukovara
Članovi Udruge branitelja Grada Ploča prikupili su šest tona mandarina u okviru akcije „Branitelji za djecu Vuko...
Šest tona mandarina za djecu Vukovara

Najznačajniji datum u povijesti Ploča

Najznačajniji datum u povijesti Ploča
Datum održavanja akcije „Zelena tabla – Mala Bara“, u kojoj je 14. rujna 1991. godine u Pločam...
Najznačajniji datum u povijesti Ploča

Najnovije