Županija Neretva

SVEČANO JE DANAS BILO U METKOVIĆU

FOTO Svečanom misom završena proslava jubileja ‘300 godina Župe sv. Ilije proroka’

SVEČANO JE DANAS BILO U METKOVIĆU
Svečanim misnim slavljem kojega je predslavio mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko makarski, u suslavlju s nadbiskupom Martinom Vidovićem, provincijalom Provincije Presvetoga Otkupitelja fra Markom Mršom, svećenicima Neretvanskog dekanata i onima rodom iz Neretve, završila je desetodnevna proslava velikog jubileja – 300 godina Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.
Na početku nadbiskup Marin je pozdravio sve prisutne vjernike, među kojima i predstavnike građanskih vlasti. Prisutan je bio i metkovski paroh Boris Čolović.
Pjevanjem je misno slavlje uveličao Mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Mile Deak. Na kraju mise, fra Ante Crnčević je pročitao pozdrav kardinala Josipa Bozanića koji je bio spriječen predvoditi današnje slavlje zbog sudjelovanja na kardinalskom konzistoriju u Vatikanu. Vjernicima se obratio i provincijal fra Marko Mrše te župnik fra Ante Bilokapić je na svemu zahvalio ponajprije Svemogućem Bogu, Blaženoj Djevici Mariji i svima koji su sudjelovali ili na drugi način doprinijeli u obilježavanju ovoga velikog jubileja Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije