Županija Neretva

ANALIZIRANI POSTOJEĆI I PLANIRANI PROMETNI PRAVCI

Cestovna mreža na području Metkovića

ANALIZIRANI POSTOJEĆI I PLANIRANI PROMETNI PRAVCI

Pročelnik za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće i gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur sudjelovali su u Metkoviću na prezentaciji Prostorno-prometno-građevinska studija cestovne mreže državnog značenja na širem području Metkovića.
 
 Investitor studije su Hrvatske ceste, a izrađivač je Promel projekt Zagreb. Svrha izrade studije bila je identifikacija odnosno izrada prometne analize studije koja će sadržavati i definirati elemente poboljšanja odvijanja prometa na širem području grada Metkovića, s razradom idejnih rješenja planiranih cesta. Ciljevi studije su povezivanje grada Metkovića na prometni sustav autocesta, izmještanje prometa iz centra grada Metkovića i smanjenje zastoja na graničnom prijelazu Metković – Doljani.
 
Studijom su analizirani postojeći i planirani prometni pravci na širem području Metkovića, te predloženi novi pravci povezivanja Metkovića s postojećom mrežom autocesta.
Isto tako, izrađeni su idejna rješenja planiranih cesta Obilaznica Metkovića (izmještanje državne ceste DC9 iz centra grada) zapadno od Metkovića s izgradnjom novog mosta preko Neretve i spojna cesta od Metkovića do autoceste A10 na potezu Metković – Vid – Prud – čvor Nova sela.
 
Također, stanovnici ulice Stjepana Radića u Metkoviću su kao poseban problem istaknuli nemogućnost funkcioniranja premještanjem graničnog prijelaza.
 
 

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja