Županija Neretva

60 - GODIŠNJAK SPALJIVAO KOROV I PROUZROČIO POŽAR

Iz Policije pozivaju građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju

60 - GODIŠNJAK SPALJIVAO KOROV I PROUZROČIO POŽAR

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković utvrđeno je kako je 60-godišnjak jučer, 25. siječnja, oko 13,30 sati na poljoprivrednom zemljištu u Metkoviću, na predjelu zvanom Meterezi spaljivao korov, a da prethodno nije izvijestio vatrogasce što je bio dužan učiniti, javljaju iz PU dubrovačko - neretvanske.

Vatra je izmakla kontroli, te je došlo do požara u kojem je izgorjelo oko 3000 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja kojeg su u 14,10 sati ugasili djelatnici JVP Metković.
Policija protiv 60-godišnjaka podnosi odgovarajuće prijave temeljem Zakona o zaštiti od požara i Odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.  
 
Iz Policije ukazuju kako je tijekom siječnja ovo već treći zabilježeni slučaj zatjecanja osoba u nezakonitom spaljivanju, a obzirom na značajan broj evidentiranih požara, još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena te najavljujemo daljnje intenzivne kontrole poštivanja zakonskih odredbi u vezi spaljivanja od strane policijskih službenika.
 
 

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije

Državu nije briga za Lastovo

Državu nije briga za Lastovo
PREMA RH, LASTOVO JE MEĐU NAJRAZVIJENIJIM SREDINAMA U DRŽAVI   Lastovce je prije nekoliko dana dočekala neugodna...
Državu nije briga za Lastovo