Županija Korčula

VATROGASNA ZAJEDNICA DNŽ

Kombi- vozila dobili DVD-i Korčule i Lastova

VATROGASNA ZAJEDNICA DNŽ
Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije je, temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, dobila pet novih kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, koja su raspoređena vatrogasnim postrojbama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Svečana primopredaja prva dva kombi vozila održana je u Zagrebu, u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb, a zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korčula Žitomiru Lozici i zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastovo Mariju Frlanu ključeve je uručio ministar Tomislav Tolušić. Ovoj svečanosti nazočio je i gospodin Ivo Franušić, predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, a svečana primopredaja preostala tri kombi vozila planirana je do kraja lipnja.

Značaj ove donacije za Dubrovačko-neretvansku županiju je izniman, a Vlada Republike Hrvatske pokazala je i na ovaj način da pridaje veliki značaj zaštiti od požara, posebice na priobalju i otocima. Osim Vladi RH i Ministarstvu poljoprivrede, koje je uložilo velike napore u pomoć obnavljanju vatrogasnog voznog parka, Vatrogasna zajednica DNŽ uputila je zahvalu i predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice Anti Sanaderu, koji je i glavni inicijator ovog projekta.
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama