Županija Korčula

RASPRAVA KROZ FOKUS GRUPE

Radi se Plan upravljanja starom gradskom jezgrom Korčule

RASPRAVA KROZ FOKUS GRUPE
U projektu Revitalizacije obrambenih utvrda grada Korčule u Gradskoj vijećnici održane su tri fokus grupe koje će pomoći pri izradi Plana upravljanja starom gradskom jezgrom grada Korčule. Prema podatcima gradonačelnika Andrije Fabrisa, projekt “Revitalizacija obrambenih utvrda grada Korčule”, je ukupne vrijednosti 5.256.187,40 kuna.Od toga je 4.204.949,92 kn.,bespovratnih sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija, dok će Grad Korčula sudjelovati u iznosu od 1.051.237,48 HRK.
Prva fokus grupa je raspravljala o Gospodarstvu s naglaskom na turizam, ali i posljedicama sve većeg porasta turista i poslovnih objekata u staroj gradskoj jezgri i njezinoj neposrednoj okolici. U Drugoj fokus grupi se govorilo o značaju udruga za razvoj i promociju Grada Korčule,i u posljednjoj koja je bila najposjećenija stanovnicima stare gradske jezgre,koji su s gradonačelnikom i predstavnicima Grada Korčule, djelatnicima razvojne agencije KORA i predstavnicima tvrtke Urbanex d.o.o.
Kroz tematski strukturiranu i vođenu diskusiju građani su uz ranije dostavljen popis iznosili svoje probleme i izazove života u staroj gradskoj jezgri s kojim se svakodnevno suočavaju(javna rasvjeta,sakupljanje smeća,kanalizacija i pročišćavanje otpadnih voda,bespravna gradnja…).
Iznijeli su i niz prijedloga za poboljšanje uvjeta i kvalitete života kao i prijedloge za očuvanje života stare gradske jezgre koja neće biti usmjerena samo na razvoj turizma. Kako je rečeno tvrtka Urbanex d.o.o. će na temelju dobivenih informacija izraditi nacrt dokumenta Plana upravljanja starom gradskom jezgrom koji će stanovništvo, gospodarstvenici, institucije i udruge također imati prilike komentirati i predlagati izmjene i dopune. Tekst i foto: Niko Perić
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije