Županija Korčula

OTOK KORČULA

Pod nadzorom požar u uvali Bratinja luka

OTOK KORČULA
Veliki šumski požar iznad uvale Bratinja luka na otoku Korčuli konačno je pod nadzorom, doznajemo od zapovjednika DVD-a Korčula Žitomira Lozice. Požar na predjelu Defora ipak još nije službeno proglašen ugašenim, a opožareno je više od 45 hektara borove šume.

Rubni djelovi požarišta su sanirani, ali na nekim dijelovima požarište još uvijek dimi. Trenutno na terenu dežuraju članovi DVD-ova Korčula, Smokvica i Blato, a požarište će se čuvati i nadzirati i narednu noć. Zapovjednik Lozica ističe i hvali veliku pomoć mještana na čelu s Tončijem Borovcem koji su danas napravili veliki posao čišćenja terena oko požarišta.

Inače, službenici Policijske postaje Korčula jutros su napravili očevid te je, kako doznajemo od zapovjednika Lozice, utvrđeno da je uzrok požara nemar mještana koji su paljenjem šumskog otpada čistili polje. Dok su ručali, bezazleni plamen se pretvorio u šumski požar.Stoga, vatrogasci mole građane za daljnji oprez tijekom kontroliranog paljenja, posebno u slučaju jačeg vjetra.
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama