Županija Korčula

SPRJEČAVANJE NEDOZVOLJENE PRODAJE I UPORABE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

MIR I DOBRO U Korčuli akcija Sigurno za blagdane

SPRJEČAVANJE NEDOZVOLJENE PRODAJE I UPORABE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA
U petak, 28.prosinca 2018, u Korčuli su a popularnom trgu Plokata boravili službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske,koji su proveli operativnu akciju „Mir i dobro“.
 
Cilj akcije je sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava, a samim time i stradavanja osoba, naročito djece,kaže Frano Fabris iz odjela za prevenciju PP Korčula.Akcija traje do 8. siječnja 2019., kroz koji period će policija posebnu pozornost posvetiti pojačanoj kontroli prodaje pirotehničkih sredstava, sprječavanju zlouporabe vatrenog oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstava, streljiva i ostalih sredstava čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice,napominje Fabris.
 
Andrija Marketa iz prometne preventive Policijske uprave je prilikom kontrola prometa dijelio vozačima letak sa savjetima o podizanju razine sigurnosti u prometu,te kišobrane s porukama za vozače vezanim za brzinu. Kišobrani mogu biti puno više od običnih proizvoda koji nas štite od kiše, uz malo mašte, oni na simboličan način šalju poruku i dobivaju još jednu dimenziju zaštite,napominje Marketa,posebnim savjetima uz konzumiranje alkohola.
 
Uz štand s različitim streljivom je s prolaznicima razgovarao Mirko Đuka Alemani, službenik protueksplozijske zaštite.Posebno je savjetovao i upozoravao roditelje da bez njihove kontrole ne ostavljaju djecu s pirotehničkim napravama. Naglasio je da Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska i dalje poziva građane da se riješe oružja bez sankcija. Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni su ga prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Građani neka ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu da ne bi došlo do njegovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja