Županija Korčula

BRZOM INTERVENCIJOM VATROGASACA UGAŠEN

OPASNA SEZONA Od Pupnata prema Pupnatskoj luci buknuo šumski požar

BRZOM INTERVENCIJOM VATROGASACA UGAŠEN

Jutros su oko 12 sati i 45 minuta vatrogasci DVD-a Korčula dobili dojavu o šumskom požaru na predjelu od Pupnata prema Pupnatskoj luci. Vatrogasci su ubrzo na požarište izašli s četiri vatrogasna vozila i devet vatrogasaca, a požar je ugašen u 13 sati i 45 minuta. Opožareno je 500 m2 makije i niskog raslinja.

Kako je došlo do požara nije poznato, očevid je u tijeku, a kako neslužbeno doznajemo vrlo je vjerojatno požar uzrokovan ljudskim faktorom. Da li je u pitanju neopreznost ili namjera, nitko za sad ne može sa sigurnošću tvrditi.

„Pretpostavljamo da je uzrok ljudski faktor, ali je vrlo teško i nezahvalno govoriti o uzrocima požara. Očevidom će se utvditi uzroci. Za razliku od prošle, ova je sezona mirnija, no ne možemo reći da je najgore iza nas. Količina padalina ovog ljeta je zanemariva, možemo reći kako traje sušno razdbolje s vrlo visokim temeraturama i još je uvijek poreban stopostotni oprez“. – poručuje Žitomir Lozica, zapovjednik DVD-a Korčula.

Bez obzira na realtivno mirnu sezonu požara na Korčuli, otočni DVD-ovi neprestano primaju dojave o manjim požarima. Osim toga, zaduženi su i za transport pitke vode do predjela bez vode, a dok je trajala intervencija u Pupnatskoj luci, članovi DVD-a Korčula istodobno su izvršili i transport bolesnika do helidroma s jednim vozilom i dva vatrogasca.

Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

ISPRED LIBERTINE Grad govorio Držića

ISPRED LIBERTINE Grad govorio Držića
Ispred caffe bara Libertina u sklopu 70.Dubrovačkih ljetnih igara održan je program pod nazivom "Grad govor...
ISPRED LIBERTINE Grad govorio Držića