Županija Korčula

STRUJE ODVELE 'ROKA' DO PERNE NA PELJEŠCU

VIŠE OD TRI SATA Izvučen M/B Roko nastradao u havariji, kapetan lakše ozlijeđen

STRUJE ODVELE 'ROKA' DO PERNE NA PELJEŠCU

Nakon što je austrijska jahta, jutros je oko 11 sati, u Pelješkom kanalu udarila u motorni brod Roko koji se od siline udarca prepolovio i potonuo, ubrzo je uslijedilo izvlačenje koje je trajalo više od tri sata.

Izvlačenje brodice vodio je Nikola Tomas, suvlasnik Maritime Yacht Solution, tvrtke čija je središnjica u Korčuli, a koja nudi servisne intervencije i tegljenje charterima, privatnim jahtama, brodovima i brodicama te sve vrste podrške na moru i kopnu za područje od Šćedra do Lastova. Prilikom potapanja, brodicu su struje odvukle na 150 metara od obale, u blizini naselja Perna na poluotoku Pelješcu, a u trenutku izvlačenja pramac broda je još uvijek plutao.

„Kontaktirao nas je vlasnik brodice, izvlačenje je počelo oko 13 sati, a završilo je nešto nakon 16 sati. Brodicu smo oteglili do korčulanskog brodogradilišta Leda. Brodica je u jako lošem stanju, prepolovljena je i nema nikakve šanse za popravak“.- ističe Lea Tomas, vlasnica tvrke Maritime Yacht Solution.

Maritime Yacht Solution ujedno je i suradnik EmergenSea, komercijalne službe za pomoć na moru koja posluje kao mreža ugovornih partnera u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Crnoj Gori.

Da podsjetimo, jutros oko 11 sati, u Pelješkom kanalu, austrijski državljanin je jahtom dugom 14 metara udario u motorni brod Roko, dužine 8 i pol metara, koji prevozi putnike od Perne do Korčule. Od siline udarca brodica je prepolovljena nakon čega je i potonula, a na brodu srećom nije bilo putnika. Kapetan Roka je lakše ozlijeđen.

Kako navodi Lea Tomas, tvrtka Maritime Yacht Solution ovog je ljeta imala pune ruke posla. Pozivi za intervencije na charterima i privatnim jahtama stižu na dnevnoj bazi, a imali su priličan broj nasukavanja i teglenja te spašavanja prilikom nevremena.
Sudbina Roka za sad nije poznata, no sigurno je kako više neće ploviti.

Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Franković napravio "selfie" s Thompsonom

Franković napravio "selfie" s Thompsonom
"Sve je spremno", poručio je gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu uz sliku s Markom Perkovićem ...
Franković napravio "selfie" s Thompsonom