Županija Konavle

”OTVORIMO JUŽNA VRATA LIJEPE NAŠE"

Dječji vrtić Konavle počeo s produljenim i smjenskim radom do 19 sati

”OTVORIMO JUŽNA VRATA LIJEPE NAŠE

U sklopu realizacije aktivnosti projekta „Otvorimo južna vrata Lijepe naše“ Dječji vrtić Konavle je 8. travnja otvorio svoja vrata za produljeni i smjenski rad do 19 sati.
Projekt „Otvorimo južna vrata Lijepe naše“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 provodi se u sklopu natječaja „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Ciljevi projekta su unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena Dječjeg vrtića Konavle s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života, stručno usavršavanje stručnjaka uključenih u rad s djecom, kao i uključivanje djece u usluge produljenog boravka u dječjem vrtiću. Predviđeno trajanje projekta je do 31.srpnja 2021.g., u ukupnom trajanju od 30 mjeseci, dok je ukupna vrijednost projekta 7.410.440,01 kuna, a isti toliki je i iznos bespovratnih sredstava. Prijavitelj projekta je Općina Konavle, a partner na projektu je Dječji vrtić Konavle, koji zajedno promišljaju, unaprjeđuju i podržavaju usklađivanje obiteljskog i poslovnog života roditelja.
U sklopu realizacije projektnih aktivnosti, Dječji vrtić Konavle je 8. travnja otvorio svoja vrata za produljeni i smjenski rad do 19 sati, što predstavlja jedan od prvih koraka ka odvijanju aktivnosti koje su obuhvaćene projektom, a čiju su potrebu u ovom trenutku iskazali roditelji 55-ero djece. U svrhu pripreme i realizacije projektnih aktivnosti 22. ožujka održan je roditeljski sastanak za roditelje koji su u prethodnim anketama iskazali takvu potrebu, dok je istovremeno raspisan i natječaj za zapošljavanje stručnih radnika i pomoćnog osoblja, a sve u skladu s projektnom prijavom.
Projektne aktivnosti uključuju i pružanje usluge rada subotom koja je u fazi pripreme, jačanje stručnih kompetencija zaposlenika nizom stručnih edukacija, opremanje senzorne sobe za djecu s poteškoćama u razvoju i nabavu didaktičke opreme te uvođenje posebnih programa.
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije