Županija Konavle

TEMPERATURA DO -15 STUPNJEVA

Uspon na romantičnu, ali ledenu Sniježnicu

TEMPERATURA DO -15 STUPNJEVA

Planinari Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica iskoristili su sunčanu nedjelju i po ko zna koji put uspeli Sniježnicu (1234 metara nadmorske visine) međutim za razliku od prošlog uspona prije 15tak dana kada je to bio lagani izletić ovaj put je već trebalo imati malo otporniju obuću i odjeću. Iako je bio divan sunčan dan sa laganim vjetrom temperatura se po slobodnim procjenama spustila do nama impozantnih -15 stupnjeva. 
 
Uspavana Kuna konavoska odakle kreće uspon kao da je negdje u Švicarskoj a ne na jugu u Konavlima, cijela je prekrivena laganim bijelim pokrivačem a na stazi prema vrhu bilo je negdje više a negdje manje snijega i leda dok je velika lokva bila cijela zaleđena tako da su neki Sniježničari malo i proklizali na njome, odradili nekoliko pirueta i nastavili prema ledenom vrhu.  Na vrhu ovaj put nije bilo previše zadržavanja a ni fotografiranja jer je bilo ledeno. Pao je brzinski pogled prema okolnim bijelim planinama i pučini a onda trk u zavjetrinu.

Nemamo Snježnu kraljicu ili Snow Queen Trophy kao u metropoli ali zato ponekad imamo snježnu Sniježnicu koja je u istom trenutku i romantična i opako ledena...  pa zato oprez, poručuju iz HPD Sniježnica.
 

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije