Županija Dubrovnik

MINISTAR I GRADONAČELNIK O DUBROVAČKOJ TURISTIČKOJ ZAJEDNICI

CAPPELLI Dobro se predstavljaju na tržištu
FRANKOVIĆ Moglo bi se više, bolje i kvalitetnije

MINISTAR I GRADONAČELNIK O DUBROVAČKOJ TURISTIČKOJ ZAJEDNICI
Nakon što se nije odazvala pozivu da pred Gradskim vijećem iznese izvješće o radu u proteklom razdoblju, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, kako je tada rekao gradonačelnik Mato Franković, izgubila je gradonačelnikovo povjerenje.
Boravak ministra turizma Garija Cappellija u Dubrovniku bio je prigoda pitati ga je li upoznat s radom gradskog TZ-a.
- Imamo 312 turističkih zajednica baš ne mogu znati kako svaka od njih radi. Zato smo uveli zakon kako bi riješili pitanja eventualnih problema u TZ-ima, decentralizaciju, daleko veće ovlasti županima i gradonačelnicima u rješavanju pitanja problematike, u rješavanju zadataka TZ-a i svega onoga što moraju raditi – kazao je Cappelli i dodao kako se gradska TZ, prema njegovim saznanjima, dobro predstavlja na tržištima, marketinški i na svaki drugi način.
- Što se tiče rada TZ-a Grada Dubrovnika o tome sam već sve rekao u javnosti. Sigurno da se Dubrovnik dobro predstavlja na turističkim sajmovima ali je pitanje je li možemo više, bolje i kvalitetnije, a ja mislim da možemo – kazao je gradonačelnik Mato Franković.
Na pitanje znači li to da aktualnu direktoricu gradskog TZ-a očekuje razrješenje, Franković je kazao:
- U Turističkom vijeću gradskog TZ-a gradonačelnik ima samo jedan glas a svi drugi glasovi su ljudi iz struke. Tu se isključivo radi o jednom jedinom glasu politike. Struka odlučuje ali ponovit ću ako ćemo pričati o struci, 15 godina sam radio u turizmu pa znam i o tome.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije