Županija Dubrovnik

PARK PILE ZAKLJUČAVATI ĆE SE TIJEKOM NOĆI

Nema više vandalizma, drogiranja i noćenja u parku

PARK PILE ZAKLJUČAVATI ĆE SE TIJEKOM NOĆI
"Park Pile će se od 9. rujna zaključavati u noćnim satima, i to u zimskom razdoblju od 21:00 do 7:00 sati, a u ljetnim mjesecima od 22:00 do 6:00 sati. Grad Dubrovnik odluku o zaključavanju je donio s ciljem zaštite javnog prostora i prevencije zloupotrebe ovog iznimno vrijednog područja, na samom ulazu u staru gradsku jezgru.
 
Na ulaz s donje strane parka, prema unutrašnjosti zidina, postavljena su nova vrata, a na oba ulaza za hitne slučajeve postavljen je rezervni ključ u ormariću. U jutarnjim satima park će otključavati djelatnici Čistoće, a navečer zaključavati gradski komunalni redari.
 
Kako bi se održala visoka razina komunalnog reda u gradskim parkovima, u Park Luja Šoletića, Park grada Bad Homburga i park u Pilama postavit će se informativne table s piktogramima koji će komuncirati o nepoželjnom ponašanju. Dio je to sveobuhvatnog projekta Poštujmo Grad, a svrha je zaštita zelenih površina, sprava, klupa i ostalih elemenata parkova", stoji u obavijesti iz Grada Dubrovnika.

Od prije nam je poznato kako je park bio popularna lokacija za drogeraše, a tijekom ljetne sezone moglo se vidjeti i turiste kako noće u njemu. Također zabilježeni su slučajevi demoliranja sprava i vandalizma, te će se ovim potezom postići veća sigurnost unutar samog parka kao i zaštita imovine. 
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave