Županija Dubrovnik

USKORO STIŽE PROMJENA VREMENA

Danas manje toplo ali i dalje vruće

USKORO STIŽE PROMJENA VREMENA
Osim vrućine, mnogima smeta i sparina, ne samo dnevna, nego i noćna, osobito u središtima velikih gradova, a i na Jadranu, gdje će noć s ponedjeljka na utorak ponegdje biti topla, čak i vruća, kao malo koja. Možda čak i rekordna. I pritom pretežno vedra, na sreću mnogobrojnih, osobito ljubitelja astronomije, gledanja zvijezda i meteora - posebice Perzeida - suza sv. Lovre - meteorske kiše - koja će, prema prognozama, imati maksimum aktivnosti, donosi HRT.

Već u utorak i srijedu meteorsku će kišu u većini Hrvatske barem nakratko zamijeniti ona meteorološka, u obliku kapljica. Važno je naglasiti i kako će vrućina barem malo popustiti, ponajviše u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, a najmanje u južnijim krajevima, gdje će se zadržati sunčano. U sjevernijim će krajevima biti oblačnije, već prijepodne uz mogućnost ponekog pljuska uglavnom u Istri i Gorskome kotaru, a zamjetno češćih i obilnijih pljuskova s grmljavinom, uz mjestimična olujna nevremena, u većini će krajeva biti od utorka navečer do srijede prijepodne.

Ako nestabilnosti gdjegod i izostanu, pad temperature neće. Sredinom tjedna diljem će Hrvatske zamjetno osvježiti. U većini unutrašnjosti poslijepodnevna će temperatura biti niža nego u ponedjeljak čak i za više od 10 °C. Gdjegod čak i za oko 15 °C! Pritom će se do kraja srijede posvuda razvedriti pa će tijekom blagdana Velike Gospe biti pretežno suho i sunčano, ali i relativno svježe, na kopnu ponegdje uz jutarnju maglu, donosi HRT. 

U nastavku tjedna opet promjenljivije, uz mogućnost povremene mjestimične kiše uglavnom u unutrašnjosti, te diljem Hrvatske ponovno toplije, pa će ponegdje biti i vruće, najprije u Dalmaciji, zatim i mjestimice u sjevernijim krajevima. No ta će vrućina, uz koju je u nekim krajevima moguć još jedan toplinski val koji može djelovati na zdravlje, vrlo vjerojatno biti puno podnošljivija od ove potkraj prošloga tjedna i početkom ovoga.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije