Županija Dubrovnik

VRUĆE I SAMO VRUĆE

Padaju temperaturni rekordi, danas i do 40 stupnjeva Celzijevih

VRUĆE I SAMO VRUĆE
U ponedjeljak će biti sunčano, a danju u većini krajeva vrlo vruće, s najvišom dnevnom temperaturom između 35 i 40 °C.
Vjetar će u unutrašnjosti uglavnom biti slab, a na Jadranu ujutro burin, zatim umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, na sjevernom dijelu jugozapadnjak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Premda je već u nedjelju temperatura zraka ponegdje u Dalmaciji bila blizu 40 °C, u ponedjeljak će biti još i viša - gotovo diljem Hrvatske bit će vrhunac toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, upozorava HRT, a prenosi Jutarnji list.

Ponegdje su mogući i novi temperaturni rekordi. Osim vrućine, koje će biti i u nižem gorju, mnogima bi mogla smetati i sparina pa se preporuča smanjiti aktivnosti na otvorenome, a i ne zanemarivati ostale savjete, uobičajene kod iznimno vrućih dana.

Stoga podsjećamo na najvažnije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - nastojte rashladiti prostor u kojem boravite, izbjegavajte koliko možete izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, rashladite tijelo i pijte dovoljno tekućine, jedite laganu i nezačinjenu hranu, tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi, nosite laganu i široku odjeću te posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami, prenosi Jutarnji list.

Osim vrhunca vrućine, tijekom sunčanog ponedjeljka nekima bi mogao smetati i sve zamjetniji pad tlaka i sve nepovoljnije biometeorološke prilike, a u utorak i dolazak vlažnijeg te nestabilnijeg zraka, s kojim će ponovno u mnogim mjestima biti kiše, često i u obliku pljuskova s grmljavinom.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Noć bajki u Mokošici

Noć bajki u Mokošici
U okviru projekta 'Mokošica, ne budi Trnoružica', večeras se održava Noć bajki u Eko parku Ombla u Mokošici. - P...
Noć bajki u Mokošici

'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama

'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama
Noć Ploča uvijek uveseli neka pjevačka zvijezda, ove je godine to bio Hari Mata Hari. Održana je, kao i uvijek, ...
'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama