Županija Dubrovnik

STRASTI SE JOŠ NISU SMIRILE

Slučaj tučnjave u Pilama između iznajmljivača kajaka i ugostitelja dobio nastavak

STRASTI SE JOŠ NISU SMIRILE
Šest dana nakon fizičkog obračuna petorice muškaraca ispred poznatog dubrovačkog restorana, gdje je do tučnjave došlo između iznajmljivača kajaka i ugostitelja, cijela priča dobila je svoj nastvak. Vlasnik firme za iznajmljivanje kajaka, Luka Vidak, dobio je telefonski poziv od rođaka obitelji Kuzman, Vicka Sršena, koji se može poslušati na snimci. Donosimo i dopis Luke Vidaka u kojemu je vidljiva njegova zabrinutost ponašanjem Sršena:

"Dan nakon brutalnog napada na slavonske sezonce u Dubrovniku, vlasnik firme u kojoj rade pretučeni slavonski sezonci je dobio ovaj poziv od Vicka Sršena. Vicko Sršen je između ostalog vlasnika restorana na otoku Mljetu, poznat kao osoba koja je motornom pilom nasrnula na susjede. Navedeni gospodin jasno i nedvosmisleno prijeti vlasniku firme uništavanjem poslovanja firme putem političkih veza te blačenjem putem medija. Obje prijetnje su se već počele realizirati. Poziv uspostavljen 01.08.2019. oko 17 sati, Vicko Sršen je zvao sa broja mobitela 0918930426. Kvaliteta zvuka je loša jer sam se nalazio na terasi uz cestu.
 
Nisam bio siguran dali da sa ovim pozivom u kojem mi se prijeti izlazim u javnost, međutim prijetnje su se vrlo brzo počele realizirati. Gradska uprava grada Dubrovnika je ubrzo nakon dala priopćenje medijima u kojem najavljuje drastično smanjenje broja kajaka te njihovo izmještanje sa mjesta na kojem su 10 godina, dok se brutalni ničim izazvani napad prezentira kao sukob oko poslovnih interesa što nije istina. O napadačima i restoranu Orhan, ništa ili vrlo malo... Došla mi je informacija da se u dijelu lokalnih medija već priprema pljuvačka i klevetnička kampanja protiv moje firme i mene osobno. Ide se toliko daleko da se navodi da je direktor firme naredio zaposlenicima da bacaju djecu u more te da psuju na starce, anonimne klevete van svake pameti. Ispada da Vicko Sršen nije govorio isprazne prijetnje. Osjećam strah za svoju obitelj i sebe, osoba koja mi je prijetila i krug ljudi oko nje nisu bezopasni ljudi. Izgubio sam povjerenje u dubrovačku policiju zbog načina na koji su postupali prema mojim pretučenim kolegama", stoji u dopisu Luke Vidaka.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije