Županija Dubrovnik

SAVJET MLADIH GRADA DUBROVNIKA

Održana prva Obuka članova savjeta mladih

SAVJET MLADIH GRADA DUBROVNIKA
U subotu, 8. lipnja 2019. godine u organizaciji Savjeta mladih Grada Dubrovnika održala će se Obuka članova općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih, predstavnika udruga i zainteresiranih mladih koju provodi Udruga gradova RH. Obuka je bila namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade, vijećima učenika te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sastojao se od tri modula – Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih. Pri izradi programa obuke nije se uzimala u obzir isključivo teorija i zakonske odredbe već se željelo osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama. Obuku su provela dva trenera, Mario Žuliček i Ante Galić, koji posjeduju veliko iskustvo u praksi te su posebno educirani za provođenje svih segmenata Obuke.

Obuci je ispred Upravnog odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo prisustvovao Marko Grgurević, kao i predsjednik Savjeta Mladih Dubrovačko – neretvanske županije, Romano Radonić, koji su svoja dugogodišnja iskustvo u radu s maldima podijelili s prisutnima.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Prometna nesreća u Gružu

Prometna nesreća u Gružu
Iz Operativno - komunikacijskog centra Dubrovnik za Dubrovački vjesnik potvrdili su kako je u večernim satima do...
Prometna nesreća u Gružu

Ante Stojan počasni konzul 

Ante Stojan počasni konzul 
Na svečanom otvaranju Ruskog konzulata u Dubrovniku za počasnog konzula imenovan je Ante Stojan. Ispred Ruske Fe...
Ante Stojan počasni konzul