Županija Dubrovnik

GRAD DUBROVNIK

U sklopu projekta ReDu održat će se dva predavanja gostujućeg predavača dr. sc. Staše Puškarića 

GRAD DUBROVNIK
U sklopu projekta “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika", u utorak, 4. i srijedu, 5. lipnja 2019. u hotelu Hilton održat će se dva predavanja gostujućeg predavača dr. sc. Staše Puškarića.  

•    predavanje "Govorimo o održivom razvoju", utorak, 4. lipnja u 13:30 sati, hotel Hilton
•    predavanje "Nove tehnologije zbrinjavanja otpada", srijeda, 5. lipnja u 13:30 sati, hotel Hilton. 

Dr. sc. Staša Puškarić profesor je u trajnom zvanju visokoškolke ustanove RIT Croatia gdje od 2001. nosi kolegije vezane uz znanost o okolišu. Osim akademskog rada, profesor Puškarić istaknuti je znanstvenik s nizom objavljenih radova. Zahvaljujući upravo svom istraživačkom radu sudjelovao je i u dokumentarnom filmu „Ice on Fire“ producenta i naratora Leonarda DiCapria, koji je svoju premijeru uz ovacije imao 22. svibnja na filmskom festivalu u Cannesu, dok se službena svjetska premijera na HBO-u očekuje 11. lipnja. Film „Ice on Fire“, koji je i prije službenog prikazivanja izazvao veliko zanimanje javnosti, bavi se klimatskim promjenama i zagađenjem okoliša, a nudi i neka progresivna rješenja. 

O projektu: Projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupno je vrijedan 1.386.980,00 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya