Županija Dubrovnik

NA SKALINIMA ISPRED SVETOG VLAHA

FOTO/VIDEO Ptići Gundulići oprostili se od dunda Đela

NA SKALINIMA ISPRED SVETOG VLAHA
Pjevači svih generacija "Malog raspjevanog Dubrovnika", ali i svi koji su odrasli s njihovim pjesmama, a nisu bili "službeno" članovi zbora, okupili su se u 13 sati na skalinima ispred Crkve sv. Vlaha i pjesmom se oprostili od dunda Đela Jusića.

Maestro Đelo Jusić utemeljitelj proslavljenog dječjeg zbora u kojem su pjevale stotine Dubrovčana preminuo je u petak u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. Okupljanje je organizirano na društvenim mrežema, a ideje se dosjetila novinarka Ivana Mijić Vulinović koja je maestru Jusiću posvetila svoju emisiju "I to je život" na lokalnoj televiziji.

Mnoge generacije nekadašnjih pjevača, a danas već nona doveli na skaline ispred Dvora svoje unuke da vide gdje je to maestro Đelo Jusić nekoć organizirao koncert Malog raspjevanog Dubrovnika ususret otvaranju Dubrovačkih ljetih igara i gdje su oni pjevali njegove vječne hitove: Lutkicu na dar, Lulu starog kapetana, Gusar s Porporele, Lijepa naša Hrvatska, Kišobran za dvoje, Dubrovačka dječica, Ima nešto u tom ljetu, Ljulja se Grad...

Nekadašnji članovi zbora opraštaju se od dunda Đela i razmjenom starih fotografija s nastupa putem društvenih mreža, vraćaju vrijeme unazad i podsjecaju na sve ono čime ih je pišu, veliki Maestro razveseljavao, čemu ih je učio i zadužio - ne samo nas,već i generacije koje dolaze.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya