Županija Dubrovnik

DAN OŠ IVANA GUNDULIĆA

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku

DAN OŠ IVANA GUNDULIĆA
Danas je u OŠ Ivana Gundulića obilježen Dan škole, a središnji događaj bila je svečana priredba kojoj su uz učenike i djelatnike ove škole nazočili i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo gosp. Đivo Brčić, ravnatelj Obrtničke i tehničke škole, gosp. Dinko Mandić s nastavnicima i učenicima te zamjenik direktora Čistoće Dubrovnik, gosp. Maro Kristić.

Svečanost je bila u znaku ekologije i predstavljanja projekta „Odvoji i spoji – odvoji otpad i spoji ljude“ koji zajednički provode OŠ Ivana Gundulića i Obrtnička i tehnička škola. Ovu inicijativu, filantropskog karaktera,  podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj financira provedbu zajedničke inicijative djece u zajednici. Svoju podršku dala je i Čistoća Dubrovnik u vidu edukacije učenika dviju dubrovačkih škola koji dalje educiraju svoje vršnjake. Uz promidžbene i edukativne materijale učenici uključeni u ovaj program snimili su i kraći edukativni film koji je svoju premijeru imao upravo danas.

Ravnateljica Vedrana Elez izrazila je zadovoljstvo zbog zanimljive suradnje osnovnoškolaca i srednjoškolaca naglasivši iznimnu važnost provođenja ovakvih projekata i osvješćivanja društva, počevši od najranije dobi, o nužnosti i dobrobiti pravilnog gospodarenja otpadom.  

Krajnji cilj projekta „Odvoji i spoji“ kontinuirana je i sustavna briga za opće dobro – skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku.
 
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije