Županija Dubrovnik

MJEŠTANI PITAJU

Tko je i zašto iskrcao grede na Sikiricu?

MJEŠTANI PITAJU
Tko je i zašto dovukao grede na Sikiricu, mali poluotok u neposrednoj blizini Brsečina? Pitaju se to mnogi stanovnici ovog malog mjesta koje administrativno spada pod Grad Dubrovnik.
U komentarima na društvenim mrežama ljudi izražavaju zabrinutost za sudbinu ovog, dosad, netaknutog poluotočića do kojega nema ni puta, nego se s magistrale treba probiti kozjom stazom do mora. Do njega je najlakše doći barkom.
Na odmorištu iznad Sikirice ima mjesta za 15-tak automobila, a ono često služi i kao smetlište jer mnogi putnici koji se tu zaustave, skloni su iskrcati svoje smeće na proširenju.

Razvrgnuće

Pretražujući informacije o Sikirici, na internetu je vidljivo da je baš nedavno, točnije 9. svibnja ove godine, donesena odluka Ministarstva državne imovine o razvrgnuću suvlasničke zajednice nekretnine u k.o. Brsečine, a radi se upravo o šumama oko Sikirice, ispod magistrale. U suvlasničkoj zajednici bili su Republika Hrvatska, te dva trgovačka društva, Sikirica d.o.o. i Valeta d.o.o., sa sjedištem na istoj adresi, u Vukovarskoj 24. Kao osnivač tvrtke Valeta d.o.o. u sudskom registru je navedena Gravosa d.o.o., također na adresi Vukovarska 24, dok su osnivači Sikirice d.o.o. Željko Udovičić, Željko Tomljenović i Šted-invest d.o.o.

Nisu davali nikakva odobrenja

Zanimalo nas je je li dano koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru. Nazvali smo Blaža Peza iz Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja, ne bi li saznali nešto pobliže.
- I nama su dojavili da su ondje iskrcane neke grede. Ako netko tu nešto radi, to ne bi smio. Imali smo nekih upita, ali nismo ništa davali – istaknuo je Pezo na temu koncesijskih odobrenja. - To je nepristupačan teren, nema ni struje ni vode i mi nismo davali nikakva odobrenja – rekao je Blaž Pezo.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman