Županija Dubrovnik

PITANJE OVRHA

SRĐ JE GRAD I HRVATSKA UDRUGA KORISNIKA PARKIRALIŠTA Sanitat nastavlja svojim igrama bez granica!

PITANJE OVRHA

Iz Hrvatske udruge korisnika parkirališta poslali su priopćenje:

Nakon današnjeg kontakta sa Sanitatom, moramo izraziti ogorčenost postupanjem gradske vlasti i Uprave Sanitata. Usprkos iznesenim sramotnim činjenicama, da se građane pljačka, da se ne poštuju Zakoni, da se stvara temelj za ogromne buduće odštetne zahtjeve, niti gradska vlast niti Uprava Sanitata nije poduzela NIŠTA s ciljem ispravljanja nanesene nepravde svojim građanima-

U priopćenju Sanitata, od 09. ožujka 2018. godine, je navedeno: „Aktualna uprava je samim svojim dolaskom dala nalog odvjetnicima koji zastupaju Sanitat Dubrovnik d.o.o. za povlačenjem svih tužbenih zahtjeva, djelomično ili u cijelosti, koji su pokrenuti temeljem ukinute Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.).“. Iako u ovom priopćennju nema neistina, ima demagogije. Navedeni tužbeni nalozi su dani isključivo zbog sprečavanja daljnjih troškova samom Sanitatu, jer su ti tužbeni zahtjevi (temeljem presuda i odluka viskoih pravnih instanci) iako trebali biti u korist korisnika parkiranja.

Usprkos svim apelima i iznesenim podacima Udruge i KLGB Srđ je Grad, možemo jedino zaključiti da nema apsolutno nikakve razlike između trenutačne vladajuće garniture i one koja je sav proces pokrenula. Svima je bitno samo zgrtanje sredstava, neovisno kako će to utjecati na građane.

Osvrtom na izjavu gradonačelnika, da će pravna služba Grada odlučivati o daljnjim koracima u vidu obeštećenja građana i današnjih saznanja, Udruga će imati još posla sa „NARODNIM ZASTUPNICIMA“!

Nadamo se da će građane pamćenje, ubuduće, dobro poslužiti!

Priopćenje KLGB Srđ je Grad

Kako je javnosti poznato i KLGB Srđ je Grad i Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga, bili su pozdravili odluku Sanitat d.o.o da će se zaustaviti svi pravni postupci koji za svoju posljedicu mogu imati ovrhu građana. Sjetimo se da su svi ovi postupci bili temeljeni na Odluci koja se pokazala pravno nezakonitom.

I premda je Sanitat d.o.o.  povukao sve tužbene zahtjeve koji bi ionako u svim postupcima bili na korist građana, sami ovršni postupci na temelju pravomoćnih presuda se nastavljaju.

I Sanitatu i svim građanima je jasno da su ovi ovršni postupci upravo ono što želimo da se hitno zaustavi! Upravo ovo je u duhu onoga što su predstavnici Srđ je Grad razgovarali sa Gradonačelnikom Frankovićem koji je za ovo dao načelnu podršku.

Obzirom da Sanitat ne zaustavlja postupke ovrhe – smatramo da su građani i dalje grubo oštećeni. Ovo rađa sve dublje nepovjerenje i osjećaj da se nama netko igra svoje „igre bez granica“! 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije