Vijesti Turizam i gospodarstvo

FOTO: SVEČANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE KOMORE DUBROVNIK

Dodijeljene Zlatne kune: Pogledajte tko su najbolji poduzetnici u Županiji!

FOTO: SVEČANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE KOMORE DUBROVNIK
„Drugu godinu zaredom dobivamo Zlatnu kunu, a taj kontinuitet nam je važan jer je prošla sezona bila zahtjevna i izazovna posebno zato što je Adris Grupa preuzela kompaniju. U Adris grupi i Hotelima Dubrovačka Rivijera Dubrovačko neretvanska županija ima partnera koji će i ovdje primijeniti sve dobre prakse poslovanja.“ Rekao je to danas primajući nagradu Zlatna kuna HGK Tomislav Popović, član uprave Hotela Dubrovačka Rivijera. Ta je tvrtka proglašena najboljom među velikim poduzećima Županije na danas održanoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Dubrovnik upravo u njihovom Hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj. Pored Rivijere nominirani za ovo priznanje također su bili Jadranski luksuzni hoteli i Dubrovački vrtovi sunca. U kategoriji srednjih poduzeća priznanje je primio Goran Hrnić za Gulliver Travel, destinacijsku kompaniju koja je ove godine proslavila 30 godina uspješnoga rada. Nautika d.o.o. i Elite Travel također su bili nominirani u kategoriji srednjih trgovačkih društava na temelju rezultata 2018. godine. Tvrtka Platanus d.o.o dobila je Zlatnu kunu među malim trgovačkim poduzećima. Riječ je obiteljskoj tvrtki osnovanoj 2006. godine koja danas zapošljava više od 100 ljudi i upravlja kapacitetima Hotela Plat, na što je podsjetio Toni Šimunović, direktor prodaje. POred njih nominirani su bile tvrtke Heksogen i Phobs iz Dubrovnika.
Na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik danas su dodijeljene i Dubrovačke vidre, priznanja podzetnicima s 20 i više godina poslovanja koji uredno podmiruju sve obveze. Dobitnici Dubrovačke vidre su Algebra Dubronvik, Bipas-Sistem iz Metkovića, Cicrina s Lopuda, Konstruktor-Hotina iz Blata,Reor iz Dubrovnika te Vinogradarstvo ivinarstvo Crvik iz Komaja.

Danas je posebno priznanje dobilo i Dubrovačko primorje d.o.o za uspješno 40-godišnje poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu. Dugogodišnji direktor Pero Vićan najavio je gradnju resorta u Prapratnom kao i izdavanje dvaju knjiga jednu koja je donijeti rekao je, punu istinu o Dubrovačkoj banci i drugu o pokretanju pitanja revizije pretvorbe i privatizacije svih društava na identičan način koji je ona provedens u Dubrovačkom primorju.
Županijske poduzetnike pohvalio je potpredsjednik HGK Josip Zaher podsjećajući kako je zahvaljujući gradnji Pelješkoga mosta i Zračne luke naša Županija vodeća po korištenju europskih fondova. Nikolina Trojić, predsjednica ŽK HGK Dubrovnik istaknula je kako hrvatske i dubrovačke poduzetnike očekuju odgovori na brojne izazove u budućnosti od uvođenja eura, nedostatak rade snage, ali sada i jasna potreba promjene obrazovnoga sustava koji više nije u skladu s tržišnim potrebama.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije