Vijesti Turizam i gospodarstvo

SVJETSKI EKONOMSKI FORUM OBJAVIO

TRAST AS Stvarno smo dobri u poznavanju engleskog jezika

SVJETSKI EKONOMSKI FORUM OBJAVIO
Narod se voli narugati političarima slabih jezičnih vještina kad se odluče javno progovoriti engleskim jezikom, pa su tako izjave poput 'day after yesterday' ili 'pipl mast trast as' ušle u legendu. Međutim, Hrvati zapravo jako dobro stoje s tim jezikom. Na stranicama Svjetskog gospodarskog foruma objavljen je popis zemalja na kojem je Hrvatska među 14 država u kojoj je vještina vladanja engleskim jezikom vrlo visoka. Točnije, Hrvatska je na tom popisu najboljih 14. po redu.

Vladanje engleskim jezikom, navodi WEF, opada u nekim vodećim europskim ekonomijama. Od četiri najveće europske ekonomije (Francuska, Njemačka, Španjolska i Italija), samo Nijemci vrlo dobro vladaju engleskim i spadaju u skupinu s Hrvatskom. Pokazalo je to izvješće švedske kompanije EF Education First, sa sjedištem u Švicarskoj.

U vrhu ovog popisa su Nizozemska, Švedska, Norveška, Danska, Singapur,... Hrvatska je posljednja u skupini najviše rangiranih, dok su Mađarska, Rumunjska, Srbija, Kenija, Švicarska, itd., u drugoj kategoriji - dobrih poznavatelja tog jezika. Grčka je na 22., Česi su na 23., a Francuska je, primjerice, na 31. mjestu. Rusija je na 48., a Albanija na 50. mjestu, među lošim poznavateljima engleskog.

 
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije