Vijesti Turizam i gospodarstvo

GLAZBENI PROGRAM, HRANA, PIĆE I DOBRA ZABAVA

Najava tematskih večeri Good Food Festivala

GLAZBENI PROGRAM, HRANA, PIĆE I DOBRA ZABAVA
Kao dio bogatog programa ovogodišnjeg Good Food Festivala, osim gastro radionica i prezentacija, organizirane su i tematske večeri popraćene glazbenim programom. BarBaQ & DBC Craft beer, Večera uz film, Istarska večera te Okusi dubrovačkih začina donose bogatstvo različitih okusa koji će iznenaditi svačija nepca.
 
U petak, 18. listopada u prekrasnom ambijentu restorana Kantenari u 18.30 sati, organizirana je večera posvećena i inspirirana filmom. Večernja projekcija filma „Stranputica“ uz izvrsnu hranu, odlična je prilika za malo drugačije  gastro filmsko iskustvo. Vrijedni chefovi Sunset Beach-a kreirali su bogat i maštovit meni, uz vrhunska vina. Cjelokupni doživljaj upotpunit će i nastup dubrovačke jazz pjevačice, Maje Grgić.
 
Subota je rezervirana za vrhunske  istarske specijalitete i delicije, koje će u restoranu Magellan u 20 sati, pripremati istarski chef Deniz Zembo, jedan od hrvatskih najmaštovitijih kuhara.  Istarskoj večeri u četiri slijeda s vrhunskim istarskim vinima posebnu notu dati će I nastup glazbenika Nevia Končića.
 
Posljednji dan festivala, 20.listopada,  obilježit će I tradicionalna gala večera u Hotelu Rixos Libertas Dubrovnik u 19 sati , pod nazivom „Okusi dubrovačkih začina“. Chef Ozgur Donertas inspiraciju za meni pronašao je u bogatom izboru aromatičnog bilja dubrovačkoga kraja. Koristeći lokalno začinsko bilje i trave, morsku sol iz Stona te tradicionalne metode kuhanja, u svojim receptima postiže skladne okuse koji predstavljaju dubrovački kraj. Uz glazbeni nastup grupe Taliri, bogatstvo aroma i okusa upotpunit će i kokteli posebno osmišljeni i upareni za svako jelo.
 
Posljednja tri dana festivala, petak, subotu i nedjelju od 20 sati, Dubrovačka pivovara ugostiti  će vlasnika BarBaQ branda, Mojmira Žuvelu,  koji će u svojom Food truck-u pripremati odlične mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik, izučeni pizza majstor i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj  prikolici priprema nevjerojatno mekano meso koristeći smoker - zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa.  Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo, koje se odlično sljubljuje uz grill specijalitete, a sve uz odličnu glazbu i zabavu.
 
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama