Vijesti Turizam i gospodarstvo

NOVOSTI ZA DUBROVAČKE IZNAJMLJIVAČE U 2020.

Boravišna pristojba 10 kuna cijelu godinu, u povijesnoj jezgri porez 1500 kuna po krevetu

NOVOSTI ZA DUBROVAČKE IZNAJMLJIVAČE U 2020.
Vlasnici apartmana u povijesnoj jezgri od 1. siječnja 2020. godine plaćat će 1500 kuna paušalnog poreza po krevetu! Na iduću sjednicu Gradskog vijeća koja se planira održati krajem rujna, upućen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj, a ona je usuglašena prijedlogom gradonačelnika i Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more. Nova visina paušalnog poreza u iznosu od 1.500 kuna po krevetu utvrđuje se iznimno prema ulicama u naselju koje se nalaze unutar naselja Dubrovnik i to unutar stare gradske jezgre, a sukladno dopisu Državne geodetske uprave, Područnog ureda za katastar Dubrovnik od 8. travnja 2019. u kojemu su navedene sve ulice unutar popisnih krugova stare gradske jezgre - odgovaraju iz gradske uprave ono što je gradonačlnik Mato Franković već ranije najavljivao. Paušal u drugim dijelovima grada ostaje 750 kuna po krevetu do 375 u dubrovačkim selima.
Također, Grad Dubrovnik naplaćivat će i ubuduće čitavu godinu najvišu cijenu turističke pristojbe koju je upravo donijela Dubrovačko-neretvanska županija. Ona će u Dubrovniku iznositi 10 kuna cijelu godinu dok će sva ostala mjesta u Županiji taj iznos boravišne pristojbe plaćati od 1. travnja do 30. rujna, a ostali dio godine 8 kuna. U Gradu Dubrovniku, objašnjavaju iz TZ-a jedna je cijena turističke pristojbe vrjedila i do sada.  Paušalni iznos boravišne pristojbe je iduće godine 350 kuna po krevetu u domaćinstvu, a 200 kuna po krevetu u OPG-u.
Dubrovnik je tako jedan od rijetkih općina i gradova koji su najavili promjenu visine paušala poreza za iznajmljivače. Ostale općine i gradovi te odluke nisu mijenjali. Tako i porez ostaje nepromijenjen u Općini Konavle 500 kuna za Cavtat, do 200 kuna ovisno o mjestu, dok boravišna pristojba ostaje na zakonskom minimumu 350 kuna kao i u ostatku Dubrovačko-neretvanske županije. Paušal za iznajmljivače i u 2020. će iznositi u Župi dubrovačkoj od 315 do 450 kuna.
Za 2020. godinu u Općini Janjina visina paušalnog poreza na dohodak iznosit će 255 kuna po krevetu, na području općine Lumbarda porez je 362,25kn po krevetu, a i Općina Smokvica će zadržati isti iznos paušalnog poreza na dohodak po postelji kao i prošle godine u iznosu od 255 kn.
Prijedlog visine paušalnog poreza na dohodak po krevetu u Općini Zažablje za 2020.godinu iznosi 150 kuna a kako Općina nema TZ nije niti predlagala visinu turističke pristojbe.
 
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije