Vijesti Turizam i gospodarstvo

UGOVOR VRIJEDAN 157.500,00 KUNA

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s monitoringom u Malostonskom zaljevu

UGOVOR VRIJEDAN 157.500,00 KUNA
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Nikšom Burumom ugovor o praćenju stanja-monitoringu Malostonskog zaljeva za 2019. godinu.

Sukladno smjernicama kojima Dubrovačko-neretvanska županija u okviru svojih nadležnosti upravlja Malostonskim zaljevom, a osobito u skladu s potrebama uzgajivača školjaka i ribe na području ovog prirodnog rezervata, ovim ugovorom, vrijednim 157.500,00 kuna, osiguran je daljnji monitoring te uzorkovanje ličinki na području Malostonskog zaljeva i Malog mora.
Naime, monitoring koji se redovito provodi posljednjih godina iznimno je važan u procesu praćenja i kontinuteta razvoja ove djelatnosti te mu je svrha kontrolirano i konstantno uzimati ličinke u akvatoriju Malostonskog zaljeva kako bi se isti razvijao uz održivost svih parametara koji utječu na njegovu kvalitetu.

Također, potrebe uzgajivača u smislu monitoringa, uzorkovanja i ostalih aktivnosti na kontroli i praćenju od osobite su važnosti za niz aktivnosti kao što su očuvanje kamenica, povlastica za uzgoj, daljnji napredak u razvoju oznake izvornosti malostonske kamenice i drugo.

Ovaj monitoring predstavlja dio procesa kojim Županija za svoj cilj ima daljnji razvoj uzgoja, brandiranja i očuvanja ove djelatnosti, koja na spomenutom području ima gospodarski, demografski i tradicijski značaj.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije