Vijesti Turizam i gospodarstvo

DESTINATIONS HOLIDAY AND TRAVEL SHOW

PUTEVIMA PROŠLOSTI Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Londonu

DESTINATIONS HOLIDAY AND TRAVEL SHOW
Destinations: Holiday and Travel Show po 25. put održava se u Londonu i to u izložbenom prostoru Olympia London.
 
Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije već deveti put nastupa na Destinations: Holiday and Travel Show-u, a kao i svake godine do sada, nastupamo zajedno s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije na štandu od 24 m 2 što se pokazalo vrlo atraktivnim i financijski prihvatljivim.
 
Ove godine na sajmu Destinatios promovirati ćemo i turistički brend Putevima prošlosti u sklopu EU projekta Ruralna poučna, turističko-etnografska turistička atrakcija u kojem smo projektni partner.
 
Stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude pod zajedničkim brendom Putevima prošlosti uključuje četiri nove turističke atrakcije na ruralnom i otočnim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije; to su uređene i označene Tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis, Muzej zlata i srebra Smokvica i Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja čije se otvaranje očekuje do kraja godine.
 
Turisti iz Velike Britanije su već tradicionalno najvjerniji i najbrojniji gosti kako Dubrovačko-neretvanske županije, tako i grada Dubrovnika, a u 2018. godini su ostvarili 287.050 dolazaka i 1.530.000 noćenja što je 5% više dolazaka i 4% više noćenja nego u 2017. godini.
 
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije