Vijesti Kultura

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Večeras u Dvoru ekscentrični američki pijanist Evan Shinners

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR
Treći koncert festivala Orlando Piano Week održava se večeras u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, a nastupit će mladi američki glazbenik, strastveni zaljubljenik u opus velikog Johanna Sebastiana Bacha, Evan Shinners.
 
Nakon sinoćnjeg nastupa tajvansko-američkog pijanista Stevena Lina koji je oduševio publiku u Kneževom dvoru, slijedi nastup Evana Shinnersa, koji je osim velike privrženosti Bachovoj glazbi također poznat po originalnoj i ekscentričnoj glazbi koju stvara.
Godine 2012. imao je čast nastupiti na tratini Bijele kuće na ceremoniji paljenja svjećica na božićnom drvcu, gdje je nastupio ispred 19 000 ljudi, uključujući i obitelj Obama.
Niz projekata ostvario je pod svojim alter ego imenom WTF Bach, a u studenom 2018. otvorio je „Bachovu trgovinu“ na križanju 56. ulice i Broadwaya, gdje je u prostoru površine od petstotinjak kvadratnih metara pet sati dnevno izvodio Bacha trideset i sedam dana zaredom. Organizirao je trideset i sedam večernjih koncerata svake večeri na kojima je prisustvovalo preko šezdeset gostujućih umjetnika. Njegov poduhvat dospio je na naslovnicu New York Timesa.
 
Naravno, Shinners za koncert sprema djela Bacha, ali i Couperina. „Oduševljen sam što sudjelujem na festivalu čija mi 'varljiva' tema (zrcala) predstavlja popriličan izazov, a također sam ushićen razinom majstorske vještine svakog pojedinog sudionika – u okružju tako talentiranih mladih umjetnika na neki ću način biti prisiljen 'suočiti se sa sobom' kao pijanist i glazbenik.“ – izjavio je pijanist.
 
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije