Vijesti Hrvatska i svijet

AFERA REVELIN

PROMJENA SUCA, BOLESTAN OKRIVLJENIK, BOLESTAN ODVJETNIK Četiri godine nakon optužnice još se čeka pripremno ročište

AFERA REVELIN
Iako su od podizanje optužnice za aferu Revelin, u kojoj se bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića tereti da je oštetio gradski proračun za 3 milijuna kuna, prošle četiri godine, prvo pripremno ročište na sudu još se čeka, donosi dnevnik.hr.

Iako su od podizanje optužnice za aferu Revelin, u kojoj se bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića tereti da je oštetio gradski proračun za 3 milijuna kuna, prošle četiri godine, prvo pripremno ročište na sudu još se čeka.
Vezani članci Sjećate se Ante koji je micao obrvama u Supertalentu? Preko Facebooka traži sestru: ''Molim te, javi se''

Potvrđena Uskokova optužnica protiv Vlahušića u aferi Revelin

Optužnica je potvrđena tek u lipnju 2017., a od tada se čeka i prvo, pripremno ročište koje se ne događa zbog silnih odgoda.
Županijski sud u Splitu pitali smo koji su razlozi.

„Ili je bila bolest okrivljenika koji je imao liječničke nalaze, evo sada je bila bolest braniteljice ,došlo je do promjene suca, zatim su se mijenjali i branitelji u postupku, svaki put je bilo opravdana odgoda, međutim točno je da traje malo dulje nego inače“, kaže Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

"Odgode nisu neuobičajene"
Vlahušićev odvjetnik kaže ovakve odgode nisu neuobičajene.
„Moguće je , sve je moguće, ne vidim nikakav problem u tome niti je neuobičajeno u odnosu na bilo koji drugi predmet“, kaže Tomislav Grahovac, odvjetnik Andre Vlahušića

A USKOK-ova optužnica tereti Vlahušića da je u četiri godine na različite načine pogodovao ugostitelju Lukši Frankoviću i pribavio mu imovinsku korist od 3 milijuna i 70 tisuća kuna i oštetio gradski proračun. Frankovića se tereti za poticanja na zloporabe, utaju poreza ...

Optuženi u slučaju Revelin, zakupac Lukša Franković i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić danas nisu htjeli davati izjave, no bivši gradonačelnik poručio je kako se neće braniti u javnosti već na sudu.

Novi datum u veljači

Dvije i pol godine od potvrde optužnice i 4 od podizanja Vlahušić tu priliku nije iskoristio.
Podsjetimo, u međuvremenu je Vlahušić afere Šišan, gdje ima pravomoćnu presudu, ostao bez pozicije gradonačelnika. No za dvije godine moći će se opet kandidirati na lokalnim izborima. Do tada možda izađe na pripremno ročište u aferi Revelin. Novi datum je 4. veljače ako opet ne dođe do odgode, donosi dnevnik.hr.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: PROVJERILI SMO KLIMA LI SE SLUČAJ FILMSKE PLJAČKE U ZRAČNOJ LUCI...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika