Vijesti Hrvatska i svijet

VIZUALIZACIJA

Evo kako će izgledati novi Dom za starije kod Opće bolnice Dubrovnik

VIZUALIZACIJA
Idejni projekt Doma za starije i nemoćne u Dubrovniku, koji će se graditi u neposrednoj blizini Opće bolnice Dubrovnik, predstavljen je danas od gradonačelnika Mata Frankovića i njegovih suradnika te izrađivača projekta i profesora na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Tina Svena Franića.
Kako je najavio Franković, realno je za očekivati kako će u prvim mjesecima 2021. godine sve biti spremno za početak gradnje, a vrijednost projekta se kreće od 100 do 120 milijuna kuna.
A kako će izgledati budući dom kod Opće bolnice Dubrovnik? Na to je pitanje odgovorio Franić:
- Građevina će biti orijentirana na sjever, na gruški zaljev. Kad ga sagradimo, iz njega će biti vidljiv i gruški akvatorij i dubrovački most. S druge strane, orijentacije soba su istok-zapad. Parcela jest problematična u smislu da tu imamo veliki pad terena - rekao je Franić. Ukupna površina Doma za starije iznosit će 11 tisuća kvadrata, imat će tri paviljona različite visine, zelene površine pokrivat će više od pola parcele, a imat će i krovne vrtove te niz terasa sa sunčalištima i zelenilom. U suterenu će se nalaziti garaže, a u prizemlju će biti zajednički prostor u kojem bi se trebala odvijati interakcija svih korisnika. U Domu će se tako naći restoran, caffe bar te ostali društveni prostori za druženje budućih pokretnih korisnika.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije