Vijesti Hrvatska i svijet

STRAVA U PODRAVINI

Argentinska doga dvomjesečnoj bebi zdrobila glavu

STRAVA U PODRAVINI
Beba stara svega 59 dana zadobila je teške ozljede glave u napadu psa u mjestu Repaš u Podravini.
Stravičan napad dogodio se u petak oko 14 sati, a nakon događaja teško ozlijeđena curica hitno je iz lokalne koprivničke bolnice, gdje je prvo zaprimljena, prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Dijete je zadobilo teške ozljede glave u napadu argentinske doge obiteljskih prijatelja, a radi se o višestrukim ozljedama kostiju, lubanje i mozga. Djevojčica je u petak kasno navečer i dalje bila životno ugrožena.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić za Jutarnji je izjavio kako je prvi pregled u Dječjoj bolnici obavljen u 19.06 sati.- Nakon uvida u MSCT utvrđene su indikacije da je nužan hitan neurokirurški operativni zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da su oštećeni mozak i kost glave. Osim višestrukih prijeloma, dijete ima i krvarenja te je stradalo i moždano tkivo. Operacija je trajala sve do 21.30 sati. Zbrinute su sve ozljede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete se trenutačno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja - rekao je za Jutarnji list s napomenom da je stanje djeteta i dalje vrlo neizvjesno.
O tragediji, koja je zaprepastila Podravinu u ranim popodnevnim satima petka, prvi je izvijestio lokalni portal Klikaj.hr. Policija je o napadu psa na bebu dobila informaciju od koprivničkog Zavoda za hitnu medicinu oko 14.45 sati, gdje je djevojčica prvo dovezena. Bio je to okidač da se na mjesto nesreće odmah pošalje policija, ali i da se umiješa i Državno odvjetništvo, po čijem se nalogu utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile nesretnom slučaju.

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je za Jutarnji jedan mještanin. Druga, pak, susjeda kaže da se tragedija dogodila kod mladog para koji se nedavno doselio u njihov kraj.
To se dogodilo kod mlađeg para koji se nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo, još ne znamo. Vidjeli smo Hitnu pomoć i policiju, ali ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kaže zabrinuti mještanin Repaša. Treća susjeda naglašava kako psi novih susjeda vječito laju u dvorištu te se čude kako netko tko im dolazi u posjet s malom bebom ima povjerenja u pseću miroljubivost, donosi Jutarnji list.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije