Vijesti Hrvatska i svijet

RAST PROFITABILNOSTI GRUPACIJE VALAMAR

Prihodi od 648 milijuna kuna 13 posto veći nego lani

RAST PROFITABILNOSTI GRUPACIJE VALAMAR

Grupacija Valamar Riviera je upravo objavila rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci ove godine. Objavljeni rezultati pokazuju izuzetan rast po svim pokazateljima te je vidljivo kako su u prvih pola godine ukupni prihodi Valamara iznosili 648 milijuna kuna. To je za 13 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Dvoznamenkasti rast prihoda prvenstveno je rezultat porasta noćenja od 9 posto i prosječne cijene od 5 posto. Poboljšana je i efikasnost poslovanja te je operativna dobit (EBITDA) u prvih šest mjeseci rasla 17 posto, odnosno brže od prihoda.
Valja reći i podatak kako je rast poslovanja u predsezoni nastavljen četvrtu uzastopnu godinu te je po prvi puta realizirano više od 2 milijuna noćenja u prvih šest mjeseci ove godine.

Sve to predstavlja potvrdu Valamarove dugoročne strategije kontinuiranih ulaganja u repozicioniranje portfelja putem razvoja proizvoda te ulaganja u kvalitetu, djelatnike i razvoj destinacija. I za ovu sezonu Valamar je uspješno investirao više od 700 milijuna kuna, a Nadzorni odbori Valamar Riviere i Imperiala dali su prethodnu suglasnost na investicijski ciklus tijekom 2019. godine u ukupnom iznosu od dodatnih čak 752 milijuna kuna. No, konačna odluka o ukupnoj visini ulaganja bit će donesena do kraja ove godine, pa je moguće da se planirani iznos i nadmaši.

Trenuzačno je grupacija Valamar Riviera angažirana na preuzimanju dionica Hotela Makarska (do sada su stekli 55,45 posto dionica) a konsolidacija poslovanja kreće ovih dana. Razmatra se i restrukturiranje hotela Helios Faros u stečaju a najavljena je i akvizicija hotela Petersbühel s četiri zvjezdice u austrijskom Obertauernu. To je prvi korak u internacionalizaciji poslovanja kao jednom od ključnih strateških ciljeva budućeg razvoja.

-Valamar ostvaruje iznimne rezultate već četiri uzastopne godine u periodu prvih šest mjeseci, što je ujedno i važan pokazatelj produljenja sezone. Za to je prvenstveno zaslužan intenzivan investicijski ciklus u povećanje konkurentnosti i podizanje kvalitete objekata i usluga, pri čemu upravo repozicionirani objekti za goste više platežne moći bilježe odličnu potražnju– izjavio je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije