Vijesti Crna kronika

LUČKA KAPETANIJA DUBROVNIK

NORVEŽANI PODCIJENILI NEVRIJEME Osam kajakaša spašeno kod Šipana, ozljeđena jedna osoba

LUČKA KAPETANIJA DUBROVNIK

Lučka kapetanija Dubrovnik izvijestila je Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o jučer poduzetoj i uspješno okončanoj spasilačkoj akciji prema osam kajakaša u Dubrovačkom arhipelagu.
 
Poziv pogibelji u Dubrovačkoj kapetaniji zaprimljen je jučer, 9. rujna u 12.10h, posredstvom službe Hitne medicinske pomoći Dubrovnik, čiji djelatnici su netom prije zaprimili poziv grupe od osam kajakaša, zatečenih u jakom nevremenu s vanjske strane otoka Šipana, slijedom čega su službenici LK Dubrovnik u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli akciju spašavanja prema dojavljenoj poziciji, kamo su angažirani i službenici Pomorske policije Dubrovnik, koji su u akciju isplovili iz Slanog.
 
Nedugo potom, u 12.44h službenici Pomorske policije izvijestili su LK Dubrovnik i MRCC Rijeka da su uočili kajakaše s vanjske strane otoka Šipana, na pola puta između Rta Prtuše i prolaza Harpoti te su iz mora spasili pet kajakaša, dok su službenici LK Dubrovnik spasili preostalo troje kajakaša, nakon čega su ih prevezli u Luku Šipansku, kamo su u 14.25h  spašene brodolomce preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći. Među spašenim brodolomcima, sedam državljana Kraljevine Norveške i jedan državljanin Republike Hrvatske, koji je ujedno vodio skupinu kajakaša.
 
Među spašenim brodolomcima samo jedna osoba, Norvežanin, trebao je medicinsku pomoć, s obzirom na manje ozljede po tijelu, u vidu oguljotina.
 
Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik po okončanju spasilačke aktivnosti nastavili su očevidna postupanja u cilju utvrđivanja uzroka ove pomorske nesreće.

loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

Sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
Sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća