Vijesti Crna kronika

PRORADILA "OTOČKA VEZA"

SUMNJIVA NABAVKA VOZILA Mljećanin i Korčulanin prevarili državu

PRORADILA
Kao rezultat kriminalističkog istraživanja PU dubrovačko- neretvanske, utvrđeno je da je direktor (35) komunalnog trgovačkog društva s otoka Mljeta uz pomoć svog vršnjaka, inače direktora sličnog trgovačkog društva sa sjedištem u Blatu na Korčuli, bez provođenja javne nabave dogovorio kupnju specijalnog vozila za potrebe svog društva s Mljeta.

Sve to je učiinio s namjerom da pribavi znatnu imovinsku korist trgovačkom društvu s Korčule. Osumnjičeni je prvo dogovorio zakup, a naknadno i kupnju spomenutog specijalnog rabljenog teretnog vozila tako što je trgovačko društvo iz Blata kupilo navedeno vozilo po tržišnoj cijeni.

Korčulani su nakon toga putem posrednika to kupljeno vozilo dali u podzakup, a potom i prodali Mljećanima i to za iznos znatno viši od tržišne vrijednosti. Procijenjeno je kako je time pričinjena materijalna šteta od gotovo 94 tisuće kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti policija je protiv prvoosumnjičenog direktora s Mljeta podnijela kaznenu prijavu DORH-u, dok protiv drugoosumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog sumnje u pomaganje za počinjenje navedenog kaznenog djela.
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Frapa Business Cup 2019

Frapa Business Cup 2019
Od 10. do 13. listopada u Rogoznici će se okupiti brojni dionici hrvatskog, ali i međunarodnog poslovnog sektora...
Frapa Business Cup 2019