Vijesti Crna kronika

PRORADILA "OTOČKA VEZA"

SUMNJIVA NABAVKA VOZILA Mljećanin i Korčulanin prevarili državu

PRORADILA
Kao rezultat kriminalističkog istraživanja PU dubrovačko- neretvanske, utvrđeno je da je direktor (35) komunalnog trgovačkog društva s otoka Mljeta uz pomoć svog vršnjaka, inače direktora sličnog trgovačkog društva sa sjedištem u Blatu na Korčuli, bez provođenja javne nabave dogovorio kupnju specijalnog vozila za potrebe svog društva s Mljeta.

Sve to je učiinio s namjerom da pribavi znatnu imovinsku korist trgovačkom društvu s Korčule. Osumnjičeni je prvo dogovorio zakup, a naknadno i kupnju spomenutog specijalnog rabljenog teretnog vozila tako što je trgovačko društvo iz Blata kupilo navedeno vozilo po tržišnoj cijeni.

Korčulani su nakon toga putem posrednika to kupljeno vozilo dali u podzakup, a potom i prodali Mljećanima i to za iznos znatno viši od tržišne vrijednosti. Procijenjeno je kako je time pričinjena materijalna šteta od gotovo 94 tisuće kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti policija je protiv prvoosumnjičenog direktora s Mljeta podnijela kaznenu prijavu DORH-u, dok protiv drugoosumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog sumnje u pomaganje za počinjenje navedenog kaznenog djela.
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Ove subote "Ladies Night"

Ove subote "Ladies Night"
Nakon što je prošlu subotu klapa Šufit oduševila svojim nastupom sve posjetitelje i ljubitelje laganijih ritmova...
Ove subote "Ladies Night"