Vijesti Crna kronika

SUDAR KAMIONA I KABRIOLETA

TEŠKA PROMETNA U VRBICI Poginuo 89-godišnji povratnik iz SAD-a, lani izgubio suprugu u prometnoj

SUDAR KAMIONA I KABRIOLETA

U Vrbici se jutros oko 8 sati dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovali manji dostavni kamion i osobni automobil. Kako javljaju iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, smrtno je stradala jedna osoba.


Do prometne nesreće je došlo kada je 89-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se u pravcu Dubrovnika, iz još neutvrđenih razloga, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u teretno vozilo splitskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak. 

Sudar je za starijeg vozača bio koban, te je smrtno stradao na mjestu nesreće. Neslužbeno se doznaje da se radi o M.K. (1929.) stanovniku Zatona, povratniku iz Kalifornije koji se bavio privatnom oduzetništvom.

U isto vrijeme prije nešto više od godinu dana, M.K. je u prometnoj nesreći izgubio suprugu, također na dubrovačkom području. Gospođa Kaloszi, tada 89-godišnjakinja, poginula je za upravljačem na Jadranskoj magistrali nedaleko vidikovca. Izgubila je nadzor nad vozilom, probila zaštitnu ogradu i sletjela na donju cestu. Nakon hitnog prijevoza do Opće bolnice Dubrovnik, ženi se stanje naglo pogoršalo te je preminula.

Na mjesto prometne nesreće u Vrbici jutros su izašli vatrogasci, policija, cestarska služba i Hitna medicinska pomoć, a promet je privremeno bio obustavljen na toj dionici JTC. Neslužbeno se doznaje kako je kamion pokušao izbjeći kabriolet koji je otklizao u njegovu prometnu traku, no nije uspio.

Također od stanovnika Zatona, Štikovice i Vrbice doznajemo kako je na toj krivini vječno na cesti prolivena nafta, te da određeni kamion kojeg su stanovnici pokušavali već identificirati, u zadnjih godinu dana vozi tom rutom ispuštajući naftu, pa znak koji upozorava na skliski kolnik nije dovoljan.

Zbog toga su se na ovom dijelu već događale brojne prometne nesreće o kojima je Dubrovački vjesnik nebrojeno puta pisao, a i sami stanovnici isto toliko puta su se žalili policiji i cestarima da problem riješe na drugačiji način.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Zbirka priča "San crnog kima"

Zbirka priča "San crnog kima"
Predstavljanje zbirke priča Rijada Kambera „San crnog kima“ održat će se u petak, 22. ožujka, u 19 sati u Čitaon...
Zbirka priča "San crnog kima"

3D/4D ultrazvuk u ginekologiji!

3D/4D ultrazvuk u ginekologiji!
Od 21. do 23. ožujka 2019. godine u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku održati će se jedan od najvećih medicins...
3D/4D ultrazvuk u ginekologiji!