Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO ZA IGRAČE DO 17 GODINA Tomasović i Stahor skupa isto koliko i cijela Francuska

VATERPOLO
Hrvatska je pobjedom 9:7 protiv Francuske počela nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se održava u Tbilisiju. Prvu četvrtinu su naši izgubili s 2:0, u drugoj su Marin Tomasović i Luka Stahor izjednačili na 2:2, ali do odlaska na odmor nova dva pogotka Francuske. U trećoj četvrtini novo izjednačenje (Iv Marić i opet Stahor), a nakon što su Francuzi opet poveli (5:4) – prvo vodstvo naših (opet Tomasović te Roko Požarić). Francuska je izjednačila na 6:6, a Stahor pogodio za 7:6. U zadnjoj četvrtini Tomasović je s dva pogotka u nizu odveo Hrvatsku do plus tri (9:6).

Ukupno je pet igrača Jug CO u sastavu reprezentacije Hrvatske na EP-u. Osim Tomasovića i Stahora tu su još Zvonimir Perić, Leo Cukrov i Roberto Radić. Iv Marić je član Primorja EB iz kojeg su još Noa Burburan i Karlo Babić, dok je Požarić član HAVK Mladost iz koje je još Toni Bušić. Izbornik Hrvoje Hrestak u Tbilisi je još poveo dva igrača Mornara BS (Jure Božan i Roko Pavić), isto tako dva igrača Zadra 1952. (Drago Stanić i Mateo Škaro) te jednog člana njemačkog Duisburga (Ivo Topolovac).

Ukupno su četiri skupine EP-a. U skupina 'A' su Rusija, Italija, Turska i Malta, u skupini 'B' Crna Gora, Gruzija, Grčka i Rumunjska, u skupini 'C' Mađarska, Srbija, Slovačka i Nizozemska, a u skupini 'D' su osim Hrvatske i Francuske još Španjolska i Njemačka.

Pobjednik skupine će izravno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani razigravati za mjesto među osam najboljih.

Hrvatska u ponedjeljak, 12. kolovoza, igra protiv Španjolske, a dan poslije, 13. kolovoza, protiv Njemačke.

FOTO Luka Stahor, igrač Jug CO i hrvatski reprezentativac
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman