Sport Vaterpolo

SVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U VATERPOLU U JUŽNOKOREJSKOM GWANGJU

TRI PUTA BOLJI OD BOLJIH AMERIKANACA Dubrovački veterani preuzeli vrh!

SVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U VATERPOLU U JUŽNOKOREJSKOM GWANGJU
Dubrovački veterani hitaju prema novoj, svojoj šestoj medalji na Svjetskim veteranskim prvenstvima. Imaju do danas u svojim vitrinama tri zlata, jedno srebro i jednu broncu, a u južnokorejskom Gwangju, domaćinu 18. SP-a, na pola puta imaju maksimalan učinak – dobili su sve tri utakmice. Nakon uspjeha protiv njemačkog Spandaua 04 s 11:6 i pobjede protiv brazilskog AMPA ECP sa 14:10, nadigrali su u 3. kolu kategorije '45 plus' američki East Bay Masters WP sa čak 24:8!

Otvorili su utakmicu s 5:0, Alen Bošković i Maro Šušić su pogodili po dva puta, a za 5:0 Željko Mage. Na veliki odmor su otišli s vodstvom 11:5, zadnju četvrtinu dočekali s devet pogodaka viška (16:7), a u zadnjoj četvrtini potopili suparnika. Postigli osam, a primili samo jedan pogodak za konačnih 24:8.

Šušić je bio prvi strijelac Dubrovačkih veterana u 3. kolu sa šest pogodaka, Bošković i Olaf John su postigli po četiri, Mage i Miho Klaić po tri, Deni Marinković dva, a po jedan vratar Maro Balić te najstariji član dubrovačke momčadi i drugi najstariji igrač turnira u kategoriji '45plus', 61-godišnji Boško Perić. Još su pod vodstvom Gorana Turajlića igrali Maro Bijač, Božo Lujo, Davor Erjavec, Željko Margaretić i Božo Koprivica.

U 3. kolu slavio je i mađarski YBL Octopus, koji je dobio brazilski AMPA ECP s 12:7 te i on ima stopostotan učinak s tim što su sad Dubrovački veterani preuzeli prvo mjesto zahvaljujući boljoj pogodak razlici (Dubrovački veterani plus 25, YBL Octopus plus 21).

U 4. kolu, u četvrtak, 8. kolovoza, Dubrovački veterani igraju protiv slovačkih Košica. Potom su slobodni u petak, 9. kolovoza, u 5. kolu, nakon čega u 6. kolu, u subotu, 10. kolovoza, igraju protiv Mađara. U zadnjem kolu, u nedjelju, 11. kolovoza, suparnik im je druga američka momčad na prvenstvu, BT Guam, koja je bez boda nakon prva tri kola, a koja je u američkom ogledu u Gwangju izgubila od East Bay Masters WP sa 14:9. Košice su na polovičnom učinku - pobjeda i poraz, a u 3. kolu imaju igrati protiv Spandaua 04, koji također ima polovičan učinak u prva dva nastupa.  

FOTO Maro Šušić (Dubrovački veterani) - šest pogodaka u 3. kolu, ukupno do danas deset na SP-u. Šušić i Deni Marinković su s po 10 pogodaka vodeći strijelci Dubrovačkih veterana
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave