Sport Vaterpolo

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

VIDEO / 95 GODINA Dan kada je pogađao samo Mirko Braida, kada je Jug odigrao svoju prvu službenu utakmicu...

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

Jugaši su prvo javno plivačko natjecanje i vaterpolsku utakmica odigrali 28. lipnja 1924. godine. Suparnik je bio Penatur na Porporeli. Rezultat je bio 3:0 za Jug, a u povijesti dubrovačkog kluba je ostalo zapisano kako su u toj prvoj utakmici u 'crveno plavoj' kapici nastupili Riko Drobnić, Ljubo Merlo, Ante Zakarija, Rudi Reš, Luka Zlošilo, Toni Depolo i Mirko Braida koji je dao sva tri gola.

U plivanju je na 50 metara u juniorskoj konkurenciji pobijedio Tonko Poković, dok je drugi bio Milo Medini, a kod seniora Ives Bogdanović ispred Špira Bjeladinovića. Stazu od Porporele do Lokruma, oko 1420 metara, preplivao je Rudi Reš u vremenu od 24 minute.

Igrale su i rezervne momčadi, a rezultat te utakmice je bio neodlučan 2:2. Pogotke za Jug postigli su Fabris i Ratković, a za Penatur Kipre i Ljubišić. U kronici je ostao zapisano: «Penatur je slabo pucao, ali veoma lijepo kombinirao». Za drugu momčad Juga igrali su Bjeladinović, Ratković, Fabris, Pekas, Baletin…

Danas, 95 godina od prve službena utakmica u povijesti, vitrine Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje su nakrcane trofejima. Prigodni film je đir kroz tu bogatu povijest.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja