Sport Vaterpolo

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

UTAKMICA KASNILA 12 MINUTA Vukojević 12 obrana, Jug 14 pogodaka, Merkulov prvi strijelac

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA
OVK POŠK je kasno stigao u Dubrovnik, i to je razlog što je utakmica u Gružu počela s 12 minuta zakašnjenja. Splitski vaterpolisti su putovali s autobusom, koji je dugo stajao na cesti budući je promet bio blokiran u Opuzenu zbog mirnog prosvjeda Građanske inicijative 'Sinovi i kćeri doline Neretve'. Razlog prosvjeda je, nažalost, dobro poznat - loše stanje zdravstvenog sustava u Dolini Neretve. Na cesti ispred Hotela Merlot u Opuzenu od 14 do 17 sati prosvjednici su prelazili pješački prijelaz na kojem je u svakom trenutku bilo nekoliko desetaka prosvjednika, te je promet bio cijelo vrijeme zaustavljen. Najavili su organizatori i sudionici skupa, ako se ništa ne promijeni, nove prosvjede, i to za vrijeme turističke sezone.

Utakmica u Gružu počela je pak dvobojem Luke Lozine i Petra Bratima. Oba puta se Jugov centar dobro oslobodio svog čuvara, potom dobro šutirao, ali je Bratim oba puta bio nesavladiv. Jugov trener Vjekoslav Kobešćak je odlučio odmoriti Luku Lončara i kapetana Xavija Garciju. Priliku su dobili Đivo Bobić i Leo Cukrov. Uz to je ostavio Tonija Popadića na klupi, a među vratnicama je bio Antonio Vukojević.

Na prvi pogodak čekalo se dvije minute i 15 sekundi. Loren Fatović je pobjegao u kontru za vodstvo domaćina. Na pogodak gostiju čekalo se dosta duže. Točno 9 minuta i 52 sekunde. Postigao ga je Jerko Penava u trenutku kad je u 'kućici' bio Marko Žuvela. Ali, prije nego je prvi put Vukojević izvadio loptu iz svoje mreže, Jug CO je vodio s 5:0, te je bilo jasno kako će bodovi ostati u Gružu. Inače, Vukojević je do prvog pogotka OVK POŠK upisao četiri obrane, do poluvremena još četiri, a u nastavku utakmice još četiri. Ukupno 12. Daniil Merkulov je još jednom bio prvi strijelac Juga (i utakmice). 

Zanimljivo, između prvog i drugog pogotka OVK POŠK-a prošlo je 9 minuta i 52 sekunde, isto koliko im je trebalo za prvi pogodak.

16. KOLO Jug CO - OVK POŠK 14:6
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 100. Suci: Maro Savinović (Dubrovnik) i Branko Banovac (Split), delegat: Stijepo Čubela (Dubrovnik).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Vukojević (12 obrana), Macan, Fatović (2). Bobić (1), Joković (1), Cukrov, Lozina (2), Merkulov (3), Kržić, Žuvela (1), Benić (1), Papanastasiou (2), Popadić, Stahor (1). Trener: Vjeko Kobešćak. 
OVK POŠK: Bratim (4 obrane), Ostojić, Bezić, A. Divković (1), Penava (1), Prižmić (1), Gadža (1), Bebić, M. Divković (1), Žurić, Borovčić Kurir, Sunara (2 obrane), Vuleta (1). Trener: Miroslav Trumbić. 
Igrač više: Jug CO 6/3, OVK POŠK 5/2
Peterci: Jug CO 1/1, OVK POŠK -
Četvrtine: 5:0, 1:1, 5:1, 3:4.
Još dva kola do Final foura
U 17. kolu Jug CO je gost Primorca (9. ožujka).

Poredak: 1. HAVK Mladost 43 boda, 2. Jadran Carine (HN) 39 bodova, 3. Jug CO 38 bodova, 4. Jadran Split (utakmica manje) 28 bodova....

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Tko je sutra bez vode u Konavlima

Tko je sutra bez vode u Konavlima
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži, sutra, 18. lipnja 2019. godine, od 7.30 do 8 sati bit će bez opskrbe vodom z...
Tko je sutra bez vode u Konavlima