Sport Vaterpolo

VATERPOLO/PRVA 'B' HRVATSKA LIGA

KORČULA - NEOSVOJIVA TVRĐAVA Dobili Jadrana i ostali na vrhu!

VATERPOLO/PRVA 'B' HRVATSKA LIGA

Ogled dva od četiri vodeća sastava lige pripao je u Korčuli domaćinu. KPK je s 9:7 (1:2, 2:1, 3:2, 3:2) dobio Jadran iz Kostrene te je sad s tri pobjede i jednim porazom usamljen na prvom mjestu. KPK je dobio sve tri utakmice kod kuće ove sezone, dok je u jedinoj utakmici na strani poražen u Gružu od Bellevuea. Hoće li KPK ostati sam na vrhu ovisi o tome kako će završiti ogled u Sisku između Siscie i Bellevuea, drugi ogled 4. kola Prve 'B' hrvatske lige u kojem se sastaju momčadi koje su u prva tri kola zabilježile po dvije pobjede i jedan poraz. Utakmica Siscia - Bellevue igra se u nedjelju, 22. siječnja s početkom u 16 sati.
 
U Korčuli nije počelo dobro za domaćina. Jadran je poveo s 1:0, a početkom druge četvrtine imao i dva pogotka viška (3:1). Nakon toga kreće KPK, koji je serijom 3:0 stigao do prvog vodstva. Jadran je izjednačio na 4:4 dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine nakon čega KPK vrlo brzo stiže do 6:4. Početkom posljednje četvrtine opet je domaćin imao dva pogotka viška (7:5), a minutu i 27 sekundi prije kraja i plus tri (9:6).

Mavro Farčić je sa 4 pogotka bio prvi strijelac KPK, pogodak manje je postigao Frano Radovanović, a po jedan pogodak Tomislav Denoble i Tin Fabris.

- Teška, baš tvrda utakmica. Nismo ih mogli preplivat, što je naš forte. Više od dvije četvrtine je utakmica bila u egalu. Međutim, na kraju, kad se sve zbroji, zasluženo smo dobili utakmicu. Prvi put je ove sezone za nas igrao Mavro Farčić iz Juga, koji je i prošle sezone igrao za KPK. On je bio jedino pojačanje za ovu utakmicu. Utakmica je bila lijepa. Gledatelji mogu biti zadovoljni, pogotovo naši navijači. Imamo tri pobjede i jedan poraz. Prvi smo. Sad se okrećemo idućoj utakmici u kojoj smo gosti u Makarskoj domaćeg Galeba. To nam je itekako važna utakmica u borbi za prvo mjesto - istaknuo je Emil Nikolić, trener KPK za koji su još igrali Branimir Baždarić, Ante Radovanović, Marino Sardelić, Beris Peručić, Rando Cebalo, Lovor Lozica, Mate Batinović, Mojmir Tomić, Davor Skokandić i Andrej Farac.

Utakmicu KPK - Jadran Kostrena sudili su dubrovački međunarodni suci, Maro Savinović i Mladen Rak, dok je delegat bio Stijepo Čubela.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya