Sport Vaterpolo

VATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI JUG CO VEĆ U POLUFINALU Najbolji kad je najteže

VATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

Iako su imali najtežu moguću skupinu, što je isticao trener Miho Bobić, mlađi juniori Jug Croatia osiguranja su na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske, koji je odigran u Šibeniku, osvojili prvo mjesto sa stopostotnim učinkom. To im je donijelo izravan plasman u polufinale završnog turnira. Suparnik u borbi za finale bit će im pobjednik ogleda OVK POŠK – Mornar BS. OVK POŠK je zauzeo drugo mjesto na drugom polufinalnom turniru, koji je odigran u Zagrebu, dok je Mornar BS bio treći u Šibeniku. U Zagrebu je najbolje bilo riječko Primorje EB, koje će u drugom polufinalu završnog turnira igrati protiv boljeg iz ogleda HAVK Mladost – Zadar 1952. HAVK Mladost je bila druga u Šibeniku, a Zadar 1952. treći u Zagrebu.

Jugaši su u Šibeniku na startu dobili domaćina, Solaris s 8:7. Potom u 2. kolu s 9:8 bili bolji od Mornara BS, a na kraju, u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u Šibeniku, savladali HAVK Mladost s 12:9 (4:0, 3:2, 3:4, 2:3). Jugaši su odlično otvorili utakmicu. Poveli s 5:0, potom u još tri navrata imali plus 5 (6:1, 7:2 i 10:5).

Pobjedu protiv HAVK Mladost izborio je sastav: Ivan Ljuban, Ivo Borovina (1), Leo Cukrov (3), Đivo Bobić (3), Luka Kirigin, Nikola Šimunović, Miho Lončarić (1), Antonin Kralj, Maroje Burđelez (1), Miho Zelen, Marko Žuvela (3), Ivan Perić, Josip Duplica i Antonio Gavranić.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije