Sport Vaterpolo

VATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI Ivan Ljuban obranio, Jugaši već na završnom turniru

VATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

Nova pobjeda mlađih juniora Jug Croatia osiguranja u Šibeniku. Nakon što su na startu polufinalnog turnira prvenstva Hrvatske dobili domaćina, Solaris, s 8:7, u 2. kolu su bili bolji od splitskog Mornara BS 9:8 (4:1, 2:2, 2:3, 1:2). Početak Jugaša odličan. Početkom druge četvrtine vodili su s 5:1. Međutim, Mornar BS je s 3:0 sredinom treće četvrtine stigao do izjednačenja na 6:6. Do kraja treće četvrtine dva pogotka Jugaša, koji su s vodstvom 8:6 ušli u posljednju četvrtinu u kojoj su pogotkom Miha Lončarića 3 minute i 38 sekundi prije kraja utakmice poveli s 9:7. Mornar BS je minutu i 15 sekundi prije kraja postigao osmi pogodak te imao 40 sekundi prije kraja napad za izjednačenje, ali je vratar Ivan Ljuban svojom osmom obranom 28 sekundi prije kraja zaustavio udarac Ivana Raka. Jugaši su do kraja znali sačuvati loptu i pobjedu.

Jug CO je uspjeh protiv Mornara BS pod vodstvom trenera Miha Bobića izborio u sastavu: Ivan Ljuban, Ivo Borovina (1), Leo Cukrov, Đivo Bobić (4), Luka Kirigin, Nikola Šimunović, Miho Lončarić (1), Antonin Kralj, Maroje Burđelez, Miho Zelen, Marko Žuvela (2), Ivan Perić (1), Josip Duplica i Antonio Gavranić.

Stopostotni učinak uoči posljednjeg, 3. kola, ima u Šibeniku i zagrebačka Mladost, koja je s 9:7 u 1. kolu dobila Mornara BS, a u 2. kolu Solaris s 13:5. Ogled Jug CO sa Zagrepčanima odlučit će o pobjedniku turnira u Šibeniku. Jug CO i HAVK Mladost igraju večeras od 18 sati.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije